Toernooien, de mooiste dagen van het jaar

Wat is er nou leuker dan het spelen van een voetbaltoernooi? Lekker met je teamgenootjes een gezellige dag beleven waarbij je veel wedstrijden achter elkaar kunt voetballen met een stoere bokaal of medaille in het vooruitzicht! De toernooi-commissie met leden Anita, Ralph en Jeroen zorgt voor dit plezier. Dit zijn de plannen voor dit seizoen.

De niet-selectie teams in de leeftijdscategorieën JO7 t/m JO13 en MO11 & MO13 krijgen als het lukt twee uittoernooien, een winter mixtoernooi en een thuistoernooi. De uittoernooien worden georganiseerd in de winterstop, op feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart & Pinksteren, aan het einde van het seizoen en tegenwoordig ook op woensdagmiddag of zondag. Om het voor de ouders leuk te houden is dit zoveel mogelijk bij verenigingen binnen +/- 30 minuten rijden.

In de winterstop organiseren wij elk jaar ons intern mixtoernooi. De mix-teams ontstaan doordat in dezelfde leeftijdscategorie spelers uit verschillende teams worden samengevoegd. Er wordt gespeeld in een poule en het toernooi duurt voor iedere speler een dagdeel, dus een ochtend- of middagprogramma. Het mixtoernooi vindt dit seizoen plaats op zaterdag 4 januari 2020. De komende periode wordt hier meer informatie over verspreid.

Als kers op de taart organiseren wij jaarlijks ook onze drukbezochte thuistoernooien. Deze dagen staan bekend om een druk programma waarin de spelers uitkomen in een poule van 4 ploegen en daarmee verzekerd zijn van het spelen van drie wedstrijden. Bovendien worden er tussen de wedstrijden door nog extra voetbalactiviteiten georganiseerd en is er voor elke speler een mooie prijs. Mis deze dag dus zeker niet en neem onderstaande data alvast op in de agenda!

Datum Leeftijdscategorie
zaterdag 13-6-2020 JO10; JO11; JO13; MO11
zaterdag 20-6-2020 JO07; JO08; JO09; JO12; MO13

Hoe doen we dat?
Het regelen van uittoernooien als wel de organisatie van ons thuistoernooi heeft ieder jaar weer de nodige voeten in de aarde, maar we doen het met veel plezier!! Het seizoen begint al in oktober met het organiseren van onze jaarlijkse toernooibeurs. Gevolgd door het bezoeken van diverse beurzen in de regio. Tijdens de beurzen komen verenigingen samen om via het ouderwetse koehandel systeem teams onderling met elkaar uit te wisselen. Overige uitwisseling vindt plaats via ons netwerk van diverse verenigingen uit de regio en we horen van leiders die met toernooisuggesties komen. We schromen geen enkele methode om de leukste toernooien te regelen voor onze spelers!

Opkomst is belangrijk
Uit eigen ervaring weten we dat het voor een goede organisatie heel belangrijk is dat afspraken worden nagekomen en opkomst doorslaggevend is. Daarom informeren wij de leiders van de teams tenminste vier weken voor aanvang van het toernooi (per mail). Als een leider denkt dat hij niet voldoende spelers op de been krijgt, kan hij contact opnemen met de leeftijds-coördinator om tot een oplossing te komen. Als ook dit zonder succes is, kan de toernooicommissie om advies worden gevraagd. Wij vinden dat een vereniging met zoveel leden altijd een team moet kunnen samenstellen om het toernooi te bezoeken.

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over voetbaltoernooien als wij en dat we ook komend seizoen weer mooie toernooien voor onze spelers mogen regelen en organiseren. Mocht je nog aanvullende vragen hebben of zelf deel uit willen maken van deze leuke commissie dan kun je ons altijd aanspreken op de club of een mail zenden aan toernooien@vvnieuwerkerk.nl.

Met sportieve groet,

Anita, Ralph & Jeroen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *