‘Team van de maand’ JO12-4 loopt averij op tegen Schoonhoven

Aan een lange serie overwinningen van Nieuwerkerk JO12-4 is een einde gekomen. Schoonhoven JO12-2 was lange tijd de bovenliggende partij op Sportpark Dorrestein en nam een verdiend punt mee terug naar het zilverstadje in de Krimpenerwaard: 1-1.

Het weer speelde een vrolijk deuntje mee op deze lente-achtige 16 februari. Geleidelijk werd het warmer en zo hield de temperatuur gelijke tred met het niveau van de thuisploeg. Want Nieuwerkerk begon uiterst slap aan de wedstrijd en Schoonhoven was in de eerste helft veel beter dan hun lage positie op de ranglijst deed vermoeden. De rood-zwarten bakten er aanvankelijk niets van en keken vooral toe hoe de bezoekers boven zichzelf uitstegen. De 0-1 op slag van de eerste time-out was dan ook een logisch gevolg van het verschil in inzet en enthousiasme tussen beide ploegen. Nieuwerkerk herstelde zich na de korte stop enigszins, maar dat leidde in de eerste helft nog niet tot kansen.
Met het klimmen van de zon veranderde ook het spelbeeld in de tweede helft. Langzaam maar zeker knokten de spelers zich in de wedstrijd, geholpen door het fanatieke thuispubliek dat nog eens achter hun favorieten ging staan. Met succes, want Nieuwerkerk zette Schoonhoven steeds meer onder druk. Met nog een kwartier op de klok creëerde de thuisploeg eindelijk wat echte kansen. Mees had kunnen scoren toen hij vrij voor de keeper kwam, maar zijn inzet ging nog naast. Even later was het wel raak. Mees stak de bal binnendoor naar Finn, die zijn tegenstander afschudde en met een prachtig lobje buitenkant rechts scoorde: 1-1. In de slotfase was Nieuwerkerk sterker, maar de resterende tijd was te kort voor een winnende treffer. Gezien de eerste helft zou dat ook niet verdiend zijn geweest.

Een terechte uitslag dus. En fijne omstandigheden voor een lange voetbaldag, aangezien JO12-4 als ‘Team van de maand’ later nog acte de presence moest geven bij een wedstrijd van Nieuwerkerk 1. Daarover meer in een volgend bericht.