SSL certificaat

De vv Nieuwerkerk neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van de vv Nieuwerkerk maakt vanaf nu gebruik van een SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Wat is SSL?
SSL (dat staat voor Secure Sockets Layer) wordt door vele websites toegepast voor het beveiligen van de internetverbinding tussen de webserver (waar de website op staat) en de bezoeker. Met name bij het versturen van persoonsgegevens via de website is een SSL verbinding essentieel.

Websites die over deze beveiliging beschikken zijn te herkennen aan het webadres doordat deze begint met “https“ in plaats van “http”. Tevens geven browsers dit weer door een slotje voor of na het webadres te plaatsen of een groene balk (dit zie je bijvoorbeeld bij de inlogpagina van je bank)

Het omzetten van http naar https is geen kleine ingreep.
Het is niet zomaar een lettertje dat toegevoegd wordt aan je url. Wanneer je een SSL certificaat toevoegt aan je website zet je een ingewikkeld technisch proces in gang. Alles wat op dit moment binnen je website bestaat met http, moet namelijk worden omgezet naar https.

Binnen de website heb je natuurlijk verschillende links. Linkjes in het menu, bijvoorbeeld, maar ook linkjes die in de pagina’s en in de diverse artikelen zijn opgenomen. Al deze links zijn in eerste instantie aangemaakt met http ervoor. Zodra de overstap is gemaakt naar SSL, zorgen deze linkjes die niet met https beginnen er echter voor dat er op de website een foutboodschap verschijnt een zogenaamde dode link. Komt u dit tegen meldt dit dan s.v.p door aan de webmaster.

Herken een veilige website
Internetbankieren, e-mailen, facebooken… overal waar u inlogt wilt u dat uw vertrouwelijke gegevens niet onderschept kunnen worden. Let op of u inlogt op een website met een veilige verbinding.

Wie vertrouwelijke gegevens verstuurt via internet, wil dit doen via een beveiligde website. De gegevens die u hierop uitwisselt zijn versleuteld en daarmee onleesbaar tijdens het versturen. Hackers hebben er daardoor niets aan. Hoe herkent u een site met een veilige verbinding?

Let op de volgende twee kenmerken:
De URL begint met ‘https://’. De s staat voor ‘secure’, het Engelse woord voor veilig.
In de adresbalk staat een slotje.
In de verschillende internetbrowsers op de pc, tablet en smartphone zien deze kenmerken er net even anders uit.

Internet Explorer
Het slotje  staat aan het eind van de adresbalk. U kunt erop klikken. De melding ‘Deze verbinding met de server is versleuteld’ verschijnt dan. Soms kleurt de adresbalk ook groen, bij de beveiligde websites van banken bijvoorbeeld. Maar de groene kleur verschijnt niet bij elke beveiligde site.

Chrome
Het deel ‘https:’ in de URL is groen . Aan het begin van de adresbalk staat een slotje . Klik op het slotje voor meer informatie over de ingestelde rechten van de website en wijze van beveiliging. Dit is vrij technisch, maar u ziet bijvoorbeeld of pop-ups automatisch getoond mogen worden. Standaard zijn pop-ups geblokkeerd.

Firefox
Wanneer u in Firefox op het slotje   vooraan in de adresbalk klikt, krijgt u de melding ‘De verbinding met deze website is beveiligd’ of ‘Beveiligde verbinding’. Soms is het slotje groen en ziet u van wie de website is: .

Safari
Safari staat standaard op de iPad en iPhone. In de adresbalk staat een korte versie van de URL of van wie de webpagina is. Daarvoor ziet u een slotje. Tikt u op de adresbalk, dan verschijnt het complete adres met aan het begin ‘https://’.
In Safari op de Mac kunt u ook klikken op het slotje en vervolgens op Toon certificaat. U ziet hier een vinkje met daarbij de melding ‘Dit certificaat is geldig’.

Edge
Edge staat standaard op een Windows 10-computer. In de adresbalk staat een korte versie van de URL of van wie de webpagina is. Daarvoor ziet u een groen slotje en ziet u van wie de website is: . Hierachter staat het complete adres met aan het begin ‘https://’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *