Sportpark Dorrestein gaat dicht

Geacht bestuur,

 Het coronavirus raakt ons allemaal binnen de gemeente. Er zijn veel maatregelen getroffen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. We zetten ons hier samen voor in, want we merken allemaal de gevolgen van de maatregelen.

Het zijn bijzondere tijden waarin we verkeren. De maatregelen raken ook jullie in het hart, vanwege het moeten sluiten van de sportverenigingen. Juist de plek waar we graag samen zijn om gezond en gezellig te ontspannen. Helaas zijn deze acties noodzakelijk.

We hebben gemerkt dat er nog onduidelijkheid is over het open laten van de hekken rond de sportvelden van sportverenigingen zodat leden of omwonenden op eigen initiatief kunnen sporten. In deze e-mail willen wij graag de situatie voor u concreet en duidelijk maken.

Alle accommodaties en terreinen van sportverenigingen moeten gesloten zijn. Dit geldt dus ook voor de bij de vereniging behorende sportvelden. Het is niet toegestaan om hekken open te laten om leden en/of niet-leden (al dan niet op eigen initiatief) te laten sporten/verblijven op de velden. Dit is op basis van de geldende noodverordening, ingegaan op 16 maart.

“Het is verboden om een van de volgende inrichtingen geopend te houden: (…)
– sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden;”

Dit betekent concreet dat alle sportaccommodaties in heel gemeente Zuidplas dicht moeten blijven, in elk geval tot en met 6 april. Vanzelfsprekend gaan wij er vanuit dat handhavend optreden niet noodzakelijk zal zijn en u zich houdt aan het gestelde in de noodverordening.

Het is wel toegestaan om in speeltuinen of trapveldjes in de openbare ruimte te spelen. Daarbij roepen we wel iedereen op rekening te houden met de geldende maatregelen, dus niet met teveel mensen en houd anderhalve meter afstand van elkaar.

We maken met elkaar een moeilijke periode door die van grote invloed is op het leven van iedereen. We hopen met u dat we snel weer actief kunnen zijn op onze mooie sportaccommodaties in gemeente Zuidplas. Mocht u over deze e-mail nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met tbz@zuidplas.nl

Met vriendelijke groet,

Team Bevolkingszorg gemeente Zuidplas

3 Replies to “Sportpark Dorrestein gaat dicht”

 1. Dat is jammer, want we probeerden wel de kids op de velden op deze manier fit te houden.
  Want er is genoeg ruimte op de velden om elkaar op geschijte afstand te houden. En toch leuk te kunnen spelen.

  In Nieuwerkerk zijn er gewoon niet voldoende (gras trap) veldjes.?

 2. Goedemiddag,
  ik ben knvb scheidsrechter en train 3x per week om 08.00 uur tot ca. 08.45 uur op hoofdveld van de VVN.

  Omdat ik van “god en verlaten” alleen train, geld dit ook voor mij ?

  uw antwoord tegemoetziende,
  met vriendelijke groet,
  Ton Pille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *