Spic en span

Afgelopen zaterdag 7 juli was het weer zover. Opzoomerdag, de grote schoonmaak van de clubaccommodatie zo vlak voor de vakantie. Hier vindt u de foto’s.

De zon heeft nauwelijks zijn weg gevonden als Goos Verkaik (78 jr), de voorman van de onderhoudsploeg bij de club, zijn fiets op het sportpark neerzet. Al meer dan 20 jaarlang, dag in dag uit, zet hij zich op deze manier in voor zijn cluppie. Even later komt zoon Ton aangereden, die vandaag als rechterhand van zijn vader zal fungeren. Beiden mannen hebben hun zaakjes goed op orde. Bezems, emmmers, schrobbers, slangen, sponsen, poetsdoeken en schoonmaakspullen zoals Jif en Ajax(?) wachten met smart op hun gebruikers.

Zo’n kleine 30 man en vrouw hebben gehoor gegeven aan de oproep om als schoonmaker aan de slag te gaan. Na eerst een bak koffie te hebben gedronken, gaat de ploeg werkers om 8.00 uur enthousiast aan de slag. Kleedkamers en de keuken van de kantine, waar het vet bij de seizoensafsluiting de overhand heeft, worden grondig aangepakt. Kleine reparaties worden uitgevoerd, de schilderskwast gehanteerd.

Om 9.30 u. meldt voorzitter Hans Jeroense zich vanuit zijn vakantieverblijf in Italië. Hij staat aan een barretje, zoals Italianen dat doen, met een cappuccino en een cornetto met chocolade in zijn hand. Hans: “Ha dieGoos, haal op mijn kosten voor al die noeste werkers bij de slagroom- en appelgebak, want ik bent enorm trots op ze”. Als om 10.00 u de ploeg, bezweet en wel, zich weer in de kantine voegt, staan forse stukken gebak te wachten. Na de pauze gaat de ploeg weer snel aan de slag. Het werk roept!.

Zo tegen 12.15 u. komt Anita Verkaik, de vrouw van Ton, met dozen vol brood en heerlijk beleg voor de lunch aanzetten, waarna de ploeg moe, verfomfaaid, maar voldaan om do 12.30 u aanschuift voor een heerlijke lunch. Het werk zit er op.

De kleedkamers en de keuken van de kantine zien er weer spic en span uit. De club gaat een maand op vakantie, dicht. Ook de familie Spic en Span, de Verkaikjes, kijken met tevredenheid terug op het bereikte resultaat. Alle eer voor hun werk!

Leo van der Bijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *