Soevereine overwinning Nieuwerkerk op Ouderkerk

2 november 2019

vv Spirit JO 17-2 – Nieuwerkerk JO 17-2 0-1 JO 0-1 (0-0)

Spirit uit, de nummer 2 van de ranglijst op 1 puntje achter ons. Na het fysieke slagveld van vorige week waren de boys opgelapt en klaar voor deze topper,behalve de geschorste Christian was iedereen van de partij. Rens, Lucas en Wessel ook weer klaar om minuten te maken.

Nieuwerkerk kreeg na een wat nerveus begin al snel de overhand ,bij vlagen goed combinatiespel lieten we zien niet voor niets de koploper te zijn .
Na een prachtige pass van Youri op Joa hadden we voor de rust al de voorsprong kunnen (moeten) pakken,na een goede actie lukte het Joa net niet de keeper te passeren, achterin stond het als een huis en we gaven geen kans weg, rust 0-0.

In de kleedkamer werd al snel duidelijk dat we met een gelijkspel geen genoegen konden en wilden nemen, als extra aanvalskracht de net weer fitte Rens erbij en op jacht naar de goal.
Na de rust ging Nieuwerkerk nog beter voetballen en kwam spirit er niet meer aan te pas…. Maar niet voor het eerst dit jaar maakten we de kansen niet af , Joa, Hugo, Rens kregen het niet voor elkaar…..,de overtuiging groeide dat de 3 ptn mee naar huis konden en moesten! Prachtige actie van Rens op de linkerkant ,afgemeten voorzet en daar was onze captain Youri om overtuigend binnen te knikken 0-1
De resterende tijd kregen we nog kansen om het duel in het slot te gooien, dit lukte niet en moesten we in de dying seconds nog een vrije trap toestaan op een vervelende plek,maar niks en niemand kon onze verdediging verschalken vandaag en ook dit kwam goed! Tot slot nog een compliment over de scheids die Mark en mij ook weer complimenteerde over jullie spel en houding!
KLASSE MANNEN!

Volgende week weer een topper thuis tegen Bergambacht ( de virtuele nummer 2)

Voor de foto’s click -> HIER <-