Slotakkoord

Afgelopen zaterdag, 6 juli, was het weer zover. Opzoomeren, traditioneel de laatste activiteit van een in meerdere opzichten geslaagd voetbalseizoen 2018-2019. Zo’n 30 actievelingen melden zich om 8 uur ’s morgens om eens flink de handen uit de mouwen te steken. Een enthousiaste ploeg mensen ging met waterslangen, schrobbers, trekkers en flessen Ajax Allesreiniger richting kleedkamers en kantine om de boel grondig schoon te maken. Anderen hanteerden de verfkwast met verve of lieten de hamer met een scherp timmermansoog zijn werk doen. Verder werden reserveshirts, ballen, vlaggen, voetbalkleding, trainingspakken, pionnen en nog veel meer geordend en opgeruimd.

Tijdens koffietijd, waar het heerlijke gebak van bakker De Vlaam niet ontbrak, vertelde jeugdvoorzitter en bestuurslid Hein de Jong in een onderonsje, dat de club in 2021 zo mogelijk een nieuwe veld- en kunstgrasveld erbij krijgt en het eerste veld van nieuwe kunstgras wordt voorzien. Een goede zaak voor de alsmaar groeiende club, die door de successen van het Nederlands dameselftal nog aanwas te wachten staat.

De grote animator van het Opzoomeren, de familie Verkaik, met vader Goos, die dag in, dag uit, druk bezig is allerlei onderhoudsklussen te doen voor de club, zoon Ton en zijn vrouw Anita, liepen na afloop tegen het middaguur tevreden rond omdat de club zo vlak voor de vakantiesluiting schoon en opgeruimd wordt achtergelaten.

Leo van der Bijl

Foto-reportage: https://www.vvnieuwerkerk.nl/06-07-2019-opzoomeren/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *