Shoeby Nieuwerkerk in the spotlights

Het begon met een beroepentest na de middelbare school. De retailmarkt rolde eruit. Inmiddels zit Rob Schurink (55 jaar) 35 jaar in de modewereld. Hij begon in loondienst bij landelijke ketens als Perry Sport, Cool Cat en WE. Maar de drang om op eigen benen te staan bleef aanwezig. In 2012 begon Rob Schurink daarom voor zichzelf door modewinkel Shoeby in de Reigerhof over te nemen. Een sfeervolle en vooral kleurrijke, trendy winkel, centraal gelegen in het kloppende hart van het winkelcentrum. Rob is niet alleen een enthousiaste, energieke persoonlijkheid met veel kennis van de modewereld, maar bovenal iemand met organisatietalent. Daarover later meer.

Wat maakt Shoeby als merk zo sterk?

Rob: “De winkels van Shoeby zijn vooral gevestigd in kleinere steden of dorpen, niet in de grote stad. Alles draait bij ons om aandacht voor onze klanten. Wij helpen je graag om een nieuwe outfit te vinden, die helemaal bij je past. We kennen onze klanten meestal persoonlijk en weten wat ze willen. Shoeby heeft altijd de nieuwste trends in de mode tegen een vriendelijke prijs. De meiden, jongens, maar ook de mannen en de dames vinden bij Shoeby sportieve, casual- maar ook feestelijke- en chique outfits. Bovendien vind je er de leukste accessoires, zoals opvallende riemen en toffe schoenen. Shoeby is een zogenaamde franchiseorganisatie. Met meer dan 200 winkels, verspreid over het land, vind je de winkelketen altijd wel bij je in de buurt”.

Rob en Shoeby. Wat een sponsor en clubman!

Activiteiten

Bij Shoeby vinden regelmatig activiteiten in de winkel plaats, zoals exclusieve modeshows voor groepen klanten. Rob:” Als bedrijf krijg je verder veel verzoeken om clubs of verenigingen te sponsoren. Ik nodig dan leden van die clubs uit om een leuke VIP-avond bij ons mee te maken, waar ze bijvoorbeeld kleding-, cosmetica- en gezichtsadviezen kunnen krijgen. En na afloop een drankje en een hapje. Van de verkoop krijgt de club of vereniging vervolgens 10%.

Organisatietalent

Rob Schurink is alweer enige jaren voorzitter van de winkeliersvereniging van de Reigerhof. Rob:”Ik probeer de krachten te bundelen van de 50 winkeliers richting de gemeente en de eigenaar/ beheerder van het winkelcentrum. Daarnaast probeert de winkeliersvereniging het winkelende publiek steeds te verrassen met allerlei activiteiten”.

Naast winkeleigenaar is Rob van 2009 tot 2015 ook jeugdvoorzitter bij vvNieuwerkerk geweest, een veelomvattende functie met zoveel jeugd. Wat opviel was hoe hij op een ontspannen manier leidinggaf aan het jeugdbestuur en bij optredende conflicten altijd oplossingen vond. Rob: ” Ik werd daarbij ondermeer gesteund door mijn vrouw Helma, die ook van voetbal houdt en actief is binnen de club. Verder voetbalt mijn zoon Daan in Nieuwerkerk zaterdag 7 en fluit ik op zaterdagmorgen vroeg een pupillenwedstrijd. Voetbal zit bij ons thuis in de genen, v.v. Nieuwerkerk in het bijzonder. Daarom ben ik ook sponsor van de club.