Onnodige 2-5 tegen Berkel

De jongens onder de 12-5 speelden vandaag om 10:00 uur tegen Berkel JO12-3. Er was door de weergoden tot half tien gesproeid en daardoor kon er op een vochtige kunstgrasmat lekker worden gespeeld. Helaas was ook dit keer de harde wind van enorme invloed op de wedstrijd. Nieuwerkerk wist er (met wind mee) in de eerste helft te weinig van te profiteren waardoor het tegen Berkel in de tweede helft het onderspit moest delven.

Nieuwerkerk had de hele eerste helft overwicht, maar wist het doel van Berkel in eerste instantie nog niet te bereiken. Een afstandsschot laag in de linkerhoek van Sven zorgde evenwel nog voor het kwartier voor de 1-0. Doordat er weinig breedte werd opgezocht bleef het spel wat compact en daardoor ook druk op het middenveld. Een mooie crossbal van Jayden zorgde voor een mooie combinatie met Sven, Jasper en Lucas waardoor Lucas in staat was de 2-0 binnen te prikken. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Max nog een dot van een kans, maar hij tikte de bal van dichtbij tegen de lat.

In de tweede helft was Berkel dat steeds meer het overwicht had, al kwam Nieuwerkerk via Tom aan de rechterkant aan het begin van de tweede helft nog wel gevaarlijk door. Het waren evenwel twee fouten in de opbouw die leidden tot een 2-2 stand na drie kwartier.

In het laatste kwart werd een vrije trap vanaf 20 meter door Berkel voor in het kruis gejast (2-3) en vloog ook al gauw de 2-4 erin.

De ingebrachte verdediger Akio als pinchhitter maakte het nog even gevaarlijk, maar werd onderuit geschoffeld door een verdediger van Berkel. De scheidsrechter merkte dit echter niet op. In de tegenstoot ontving Berkel in een vergelijkbare situatie wel de vrije trap en werd het 2-5. Die stand bleef op het scorebord staan.

Zaterdag 23 maart wordt in Sweet Lake City om 8:30 uur gespeeld tegen FC Zoetermeer