Omschakelmomenten en ondertal zijn fataal.

De JO19-5 moest in Haastrecht aantreden tegen de plaatselijke JO19-2. Het team van de JO19-5 bestond uit 12 man en het wist dat twee man na de rust helaas weg moesten. Maar okee, de eerste helft ging gelijk op en de JO19-5 had zelfs een grote kans na ruim een kwartier spelen, maar de middenvelder schoot net naast. Haastrecht werd soms dreigend via hun linkerkant of wanneer een middenvelder via het midden overstak. Maar de keeper (een speler van de JO19-5) stond zijn mannetje. Ongeveer 10 minuten voor rust werd een aanval van de JO19-5 afgeslagen en kon Haastrecht razendsnel richting doel van de Nieuwerkerkers gaan en scoren, 1-0. Een enorme tegenvaller, want dit was totaal niet nodig. Met deze tussenstand gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft trad de JO19-5 met 10 man aan, maar het weerde zich kranig. Helaas herhaalde na een kwartier spelen de geschiedenis zich; JO19-5 in de aanval, deze wordt onderbroken, Haastrecht snelt naar voren en met een zondagsschot -> 2-0. En om het drama nog groter te maken werd een speler van de JO19-5 door een bal vol in het gezicht getroffen en moest deze het veld verlaten om naar het ziekenhuis gebracht te worden. Het laatste bericht hierover is dat zijn kaak iets naar achter geschoven is. Maar dit komt vanzelf weer goed. Gelukkig!!! Oh ja, de eindstand werd: 5-0.

Goals:

36e min: 1-0                           60e min: 2-0