O12-4 wint in Woerden

Wind en regen bepaalden het beeld in de wedstrijd tussen Woerden JO12-2 en het veel sterkere Nieuwerkerk JO12-4. Na een moeizame strijd tegen de elementen won Nieuwerkerk uiteindelijk nog best gemakkelijk: 2-5.

Gaat het door, of gaat het niet door.. dat was de vraag. En wonderwel ging het door. Ondanks de vele regen was de vloerbedekking in Woerden bespeelbaar. En omdat de vervelende wind nooit gevaarlijk werd, was er geen reden om de wedstrijd af te lasten.
Aanvankelijk kwam Nieuwerkerk goed voor de dag. Met snelle combinaties over de grond was de ploeg heer en meester. Het aanvallende spel leidde al snel tot een verdiende voorsprong. Finn zag zijn schot, tegen de wind in, in het doel vallen omdat de Woerdense doelman slechts zijn vingertoppen tegen de bal kreeg. Nieuwerkerk ging vlot door. Finn ging voor de actie, schoot op de paal, en in de rebound joeg Jaydey de bal op de kruising. Even later stoomde Finn op over links. De aanvaller legde de bal terug op Tobie, Tobie vond Jasper, en Jasper passte terug op Finn die deze mooie aanval keurig afrondde: 0-2.
Hierna zakte Nieuwerkerk wat terug. Geholpen door het slordige spel van onze jongens en gedragen door de wind kon Woerden zich terugvechten in de wedstrijd. Een corner waaide over Thijmen heen en kon geheel vrij worden binnen getikt: 1-2.
De time-out na de aansluitingstreffer had niet het gewenste effect. Nieuwerkerk bleef slordig en Gaby nam iets te veel risico vlak voor zijn eigen doel. Woerden profiteerde van het balverlies en scoorde de gelijkmaker: 2-2. In deze fase kreeg Woerden nog twee grote kansen in de schoot geworpen, maar die werden gelukkig niet benut. Vlak voor rust leefde Nieuwerkerk op. Stijn had een mooie actie in huis en zijn vlammende schot voorlangs miste rakelings doel.
In de tweede helft had Nieuwerkerk de wind mee en kon het Woerden direct onder druk zetten. Nadat een aantal corners niet tot grote kansen had geleid, was het Jaydey die voor de zoveelste keer dit seizoen de lat raakte. Hierna was Tobie aan zet. Hij schoot een keer naast, en via een verdediger nog een keer naast, maar bij de derde poging in korte tijd was het raak. De harde wind bracht de bal bij Tobie, die koel bleef en met een geplaatste schuiver in de linkerhoek voor de belangrijke 2-3 tekende.
De gastheren kwamen er nog wel een keer gevaarlijk uit, en een schot zeilde op de lat, maar verder hadden Oscar en Gaby de Woerdense aanvallers goed in de tang. Daniel maakte een heerlijke passeer-actie waarna Mees tot twee keer toe de kans kreeg om te scoren. Dat lukte even later toen Daniel goed stoorde bij de keeper en daarmee indirect een schietkans gaf aan Jasper. De allrounder met het harde schot mikte hard raak: 2-4. Net als vorige week werd het in de slotfase prijsschieten. Een mooi afstandsschot van Gaby ging net naast. Finn schoot in kansrijke positie over en raakte even later nog de buitenkant van de paal. Tobie prikte na deze wapenfeiten een slim balletje achter de mistastende verdedigers en daar was Finn als een duveltje uit een doosje om de 5-2 onder de keeper door te schuiven. De score had verder op kunnen lopen als een rake knal van Stijn via de onderkant van de lat juist zou zijn ingeschat door de leidsman. Met wat doellijntechnologie zou deze inzet zeker hebben geteld.. Het was inmiddels droog, maar het bleef kansen regenen. Finn strandde op de keeper en Stijn raakte ook nog eens de paal. Daniel was lekker op dreef en schoot uit de draai maar net naast. En er was nog een ‘VAR-momentje’ toen een hoge voorzet van Finn na een tikje van Stijn over de doellijn leek. Het mocht niet zo zijn en het bleef 2-5.

Gefeliciteerd met dit mooie resultaat in aanloop naar de absolute topper tegen Kamerik!