Nieuwerkerk wint verdient van IJsselmonde met 0-2.

Met Roy Spierings op het doel voor de geblesseerde Sander Hoffmann en Daniël da Cruz op de plaats van de zieke Remco Langerveld begon Nieuwerkerk aan de uitwedstrijd tegen IJsselmonde. Op basis van de ranglijst zou Nieuwerkerk moeten kunnen winnen, want IJsselmonde staat op de laatste plaats in 3C.

Toch is de eerste kans voor IJsselmonde, een vrije trap op 17 meter van het Nieuwerkerkse doel wordt echter naast geschoten. Enkele minuten later is er een kans voor Nieuwerkerk, maar Daniël da Cruz schiet voorlangs. Opnieuw speelt Nieuwerkerk net als vorige week slordig, weet het niet de beslissende eindpass te geven. En IJsselmonde komt te kort om het Nieuwerkerk echt moeilijk te maken. Als IJsselmonde al een kans krijgt komt dat vaak door foutjes achterin bij de ploeg van Ron Luijten. Het laatste kwartier voor rust drukt Nieuwerkerk de tegenstander toch terug. In de 30e minuut schiet Wayne van den Burg over na een goede voorzet van Shane van den Engel. Een paar minuten later is het diezelfde Wayne van den Burg die op links goed doorzet, de achterlijn haalt en de bal voorgeeft. Bij de linkerpaal komt Mike Jansen voor zijn man en dat betekent 0-1. Op slag van rust haalt Bilal Ouahabi van 25 meter hard uit, maar zijn schot belandt op de paal. In de scrimmage die daar op volgt schiet Nieuwerkerk tot twee keer op de keeper en tenslotte schiet Mike Jansen hoog over op een voorzet van Bart Slob.

In de rust blijft Scott van Dijk in de kleedkamer achter. Jeffrey Bos is zijn vervanger> Hij gaat naar Maurice Treffers centraal achterin spelen en daardoor schuift Menno Homan op naar de linkerkant. Het begin van de tweede helft is voor Nieuwerkerk en de ploeg krijgt ook kansen op de 2-0. Maar Wayne van den Burg weet het net niet te vinden. Omdat Nieuwerkerk vol op aanval speelt komen er kansjes voor IJsselmonde. Mochten ze er al een keer doorkomen dan is daar nog altijd Roy Spierings. Nieuwerkerk speelt in de tweede helft iets beter dan voor rust en komt ook vaker voor het doel van de tegenstander. In de 70e minuut gaat Mike Jansen op links op avontuur. Zijn voorzet wordt door Wayne van den Burg teruggelegd op Daniël da Cruz die via de keeper over schiet. Wayne van den Burg wordt gewisseld voor Rick van der Kreke. Nieuwerkerk zet nog meer aan en in de 80e minuut is het dan eindelijk weer raak, Mike Jansen wordt op links de diepte ingestuurd, zijn voorzet wordt door Bart Slob teruggelegd op Daniël da Cruz die nu wel hard inschiet 0-2. De wedstrijd was daarna gespeeld.

Komende zaterdag wacht IJVV de Zwervers en bij winst van de ploeg van Ron Luijten kan de eerste periode gepakt worden.

Dinsdag aanstaande wacht eerst nog hoofdklasser HBS in de beker om 20.00 uur op sportpark Dorrestein.

Opstelling: R. Spierings – D. da Cruz – B. Meeske – M. Homan – M. Treffers – S. van Dijk (46 J Bos)– B. Slob – B. Ouahabi – S. van den Engel – D. da Cruz – M. Janssen – W. van den Burg (75 R. van der Kreke)