NIEUWERKERK WINT VERDIEND IN MIDDELHARNIS VAN DE JONGE SPARTAAN

Vooraf zal er best wat zorgen zijn geweest bij trainer Ron Luijten met de absentie van drie verdedigers, maar tevredenheid zal hebben plaatsgemaakt voor de wijze waarop de verdediging vandaag zich van deze taak heeft gekweten. Een compliment is zeker op zijn plaats. Verder stond er vandaag een sterk collectief Nieuwerkerk op een moeilijk bespeelbaar en zanderig veld. De geslepen en vandaag uitstekend spelende Remco Langerveld nam zijn ploeg daarbij bij de hand. 

Naast Menno Homan en Bart Meeske, moest vandaag ook Maurice Treffers geblesseerd toekijken. Bovendien zat ook vleugelverdediger Kas Hoenderop een schorsing uit die hij had opgelopen bij een wedstrijd O23. 

Vanaf het beginsignaal nam Nieuwerkerk het initiatief in handen en gaf het ook de gehele wedstrijd verder niet meer weg. De eerste grote kans was er al in de 2e minuut voor Stefan van der Vlegel na een vloeiende combinatie van Roy de Oude en Remco Langerveld, echter zijn schot smoorde half op deze slechte grasmat en was een makkelijke prooi voor de doelman van De Jonge Spartaan. Nieuwerkerk bleef dreigend en toen Roy de Oude zich in de 8e minuut knap ontdeed van zijn directe tegenstander en vervolgens door de overgebleven laatste verdediger onreglementair de weg werd versperd kon arbiter Borsboom niets anders doen dan de rode kaart trekken. Remco Langerveld schoot de toegekende vrije trap via de paal naast en de thuisploeg moest noodgedwongen met tien man verder. Het werd direct onrustig en zoals vaker werd de druk op de scheidsrechter vergroot die jammer genoeg daar toch wel daarna enigszins ontvankelijk voor bleek in het vervolg. In de 13e minuut nam Nieuwerkerk de verdiende voorsprong. Remco Langerveld en Roy de Oude waren de voorbereiders en Stefan van der Vlegel rondde af. 0-1. Binnen twee minuten lag de bal echter aan de andere kant op de stip voor een vermeende verkeerde actie van Bilal Ouahabi op zijn tegenstander die zich terecht van de prins geen kwaad wist. Hij zag de gele kaart en een strafschop worden gegeven.  Het kadootje van scheidsrechter Borsboom werd door de thuisploeg dankbaar in ontvangst genomen. Nieuwerkerk bleef ook na de gelijkmaker geduldig naar de openingen zoeken, ofschoon het wel moest oppassen voor de snelle rechterkant van tegenstander. Daar zat het gevaar van de counter. In de 21e minuut nam Nieuwerkerk opnieuw de leiding en hoe. Een fantastische aanval na een nuttige interceptie van Jesse Asowata op het middenveld kwam via Rick Kramer en Roy de Oude bij Remco Langerveld die achter het standbeen verlengde naar Stefan van der Vlegel. Die schoot vervolgens zijn tweede treffer binnen. Nieuwerkerk bleef kansen creëren . Daar tegenover raakte de thuisploeg bij een schaarse uitbraak de lat boven doelman Kevin de Geus, maar meer wapenfeiten schreef de ploeg uit Middelharnis voor rust niet op hun conto. 

Na rust nam Nieuwerkerk al vroeg afstand. Remco Langerveld zette aan de rechterkant ter hoogte van de middenlijn een aanval op en sneed vervolgens naar binnen. Hij zette zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot hard en hoog de 1-3 op het scorebord. In de 55e minuut leek Roy de Oude de wedstrijd verder op slot te gooien toen hij sneller was dan de doelman en binnen tikte. Scheidsrechter Borsboom keurde de treffer af, nadat de doelman voor een vermeende blessure op de grond bleef liggen. Het was beslist vandaag niet de dag van de scheidsrechter, want even later toen doelman Kevin de Geus ver uit zijn doel kwam en op de rand van het doelgebied de bal met zijn schouder toucheerde, claimde de thuisclub hands en een rode kaart, maar daar wilde de leidsman niet aan. Tumult alom en een heus opstootje, want hij gaf slechts geel aan de doelman en een vrije trap en bovendien een afkoelingsperiode van tien minuten in de kleedkamer. Na de onderbreking moest Jesse Asowata (prima wedstrijd) na een harde tackle afhaken en zijn plaats afstaan aan Rowendy Schoop. De wedstrijd werd nog feller en de thuisclub probeerde ondanks een numerieke minderheid iets te forceren. Shane van der Engel werd na een harde tackle noodgedwongen gewisseld voor Ruben den Butter, terwijl Rens Blok daarvoor al afhaakte en vervangen werd door Tim Teeuwen. In gevaar kwam Nieuwerkerk niet. Daarentegen kwam het zelf in de slotfase een paar maal in riante positie, maar Rowendy Schoop en Remco Langerveld wisten niet meer te scoren. 

Al met al een verdiende overwinning en een riante uitgangspositie voor de eerste periodetitel. Over twee weken volgt de thuiswedstrijd met SSS uit Klaaswaal. Op dit moment de enige overgebleven concurrent voor deze titel. 

Opstelling:  Kevin de Geus – Shane van den Engel ( 86. Ruben den Butter) –  Bart Slob – Valentijn Kittel – Rens Blok (78. Tim Teeuwen) – Bilal Ouahabi – Jesse Asowata (68. Rowendy Schoop) – Rick Kramer – Remco Langerveld – Roy de Oude – Stefan van der Vlegel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.