Nieuwerkerk wint terecht van Rhoon en verstevigt koppositie.

Rhoon kon vandaag bij winst zelf én verlies van LMO de tweede periodetitel veroveren. Echter de speelstijl gaf meer aan dat Rhoon naar Nieuwerkerk was gekomen om niet te verliezen i.p.v. van te gaan voor de winst. Rhoon hield veel spelers achter de bal en omdat Nieuwerkerk min of meer ideeëloos speelde in de eerste helft gebeurde er niet zoveel voor beide doelen, hoewel Nieuwerkerk wel gevaarlijker was. Nieuwerkerk begon met dezelfde elf spelers die vorige week tegen ’s Gravendeel speelden.

De eerste kansen zijn voor Nieuwerkerk, maar het vizier stond niet altijd op scherp. Zo mist Stefan van der Vlegel in de 5e minuut een kans. Zijn schot spat op de vuisten de Rhoonse doelman uiteen. Pas in de 17e minuut (!) duikt Rhoon voor doelman Kevin de Geus op en nauwelijks twee minuten later schiet Remco Langeveld aan de overkant naast, nadat hij zich vrij gespeeld had. Verder gebeurt er de eerste helft niet zo veel. Derhalve ruststand 0-0.

In het begin van de tweede helft overrompelt Nieuwerkerk Rhoon. Een schot van Stefan van der Vlegel eindigt weer op de vuisten van de Rhoons goalie, maar amper een minuut later is het toch raak door een doelpunt van Roy den Oude. Hij rondt een aanval opgezet door Stefan van der Vlegel en Rowendy Schoop doeltreffend af. Nieuwerkerk loopt daarna wat achteruit, waardoor Rhoon wat meer uit de verdedigende stelling kruipt, zonder echt gevaarlijk te worden. Door de ruimte die zo ontstaat krijgt Nieuwerkerk kansen om de score te verhogen, maar Stefan van der Vlegel, Rowendy Schoop en Rick Kramer weigeren de trekker definitief over te halen. Zo blijft de 1-0 staan en blijft ook Rhoon in zijn kansen geloven. In de 75e minuut wordt de moe gestreden Roy den Oude gewisseld voor Jesse Asowata en vijf minuten later gaat Remco Langeveld naar de kant voor Bilal Ouahabi. Vlak voor tijd komt Jens Goosens nog in het veld voor Rowendy Schoop. Ook zij kunnen de stand niet veranderen. De drie punten blijven op sportpark Dorrestein.

Nieuwerkerk wint met 1-0 en door de resultaten van SSS en LMO (beiden verloren) pakt Nieuwerkerk en passant ook nog de tweede periodetitel nadat ze eerder al de eerste periodetitel opeisten.

 

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel – Bart Meeske – Menno Homan – Rens Blok – Bart Slob – Stefan van der Vlegel – Rick Kramer – Remco Langerveld (80. Bilal Ouahabi) – Rowendy Schoop ( 85 Jens Goosens) – Roy de Oude ( 75. Jesse Asowata)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.