Nieuwerkerk wint met tien man van de elf van DFC met 2-0

Nieuwerkerk begint de wedstrijd tegen het Dordtse DFC overtuigend, vanaf minuut een wordt DFC onder druk gezet en dat levert de ploeg van Ron Luijten de nodige kansen op. Alleen ontbreekt de scherpte en vergeet Nieuwerkerk zichzelf te belonen. Als het na een kwartier spelen 3-0 had gestaan, was dat niet eens vreemd geweest. Al in de derde minuut belandt een bal van Stefan van der Vlegel op de lat en diezelfde speler mist alleen voor de keeper de scherpte om af te ronden. De keeper weet de bal te keren. Na 15 minuten is er een combinatie tussen Wayne van den Burg en Stefan van der Vlegel, de bal gaat echter over het doel. Na het eerste goede kwartier zakt Nieuwerkerk wat terug en neemt wat gas terug, waardoor ook DFC, zeker geen hoogvlieger in deze klasse, aan aanvallen toekomt. Dat levert ook ruimte op voor Nieuwerkerk. In de 21e minuut ontstaat daardoor zowaar een kans op voor Shane van den Engel, die in vrije positie net over kopt.

Het is wachten op het eerste doelpunt van Nieuwerkerk, maar in de 25e minuut komt er toch een kentering. Een zwakke pass vanuit het middenveld van Nieuwerkerk betekent een snelle overname door DFC. De spits van DFC wordt de diepte ingestuurd, waar Bart Meeske het gevaar probeert te keren. De aanvaller van DFC, die alleen op weg leek naar de doelman, gaat naar de grond en voor Bart Meeske betekent dat de rode kaart. Dus moet Nieuwerkerk nog driekwart wedstrijd verder met tien man. DFC gaat nu de verdedigende stellingen verlaten en op zoek naar de voorsprong. Nieuwerkerk is zoekende naar de nieuwe speelwijze en hoewel de ploeg tot dat moment de bovenliggende is, zijn er de laatste twintig minuten voor rust weinig kansen voor beide doelen. DFC wordt niet gevaarlijk, omdat het echt onmachtig is en Nieuwerkerk komt niet tot echte kansen, omdat het de druk niet kan blijven opvoeren, waardoor DFC overeind kan blijven. Bovendien als DFC terugvloeit heeft het vijf man achter en daar weer drie man voor, een moeilijk te slopen vesting. Rust 0-0.

In de tweede helft maakt Rick Kramer zijn opwachting. Stefan van der Vlegel blijft in de kleedkamer achter. Nieuwerkerk begint weer fanatiek aan die tweede helft, zet DFC onder druk en vrij vroeg heeft dat succes. Roy de Oude krijgt de bal op rechts, gaat het strafschop binnen en geeft Rick Kramer een niet te missen kans in de 50e minuut: 1-0.

DFC moet nu komen en dat geeft ruimte aan de snelle Nieuwerkerkse voorhoede, Nieuwerkerk krijgt kansen. Zo schiet Wayne van den Burg net naast na een mooie vrije trap van Rick Kramer. In de 66e minuut krijgt DFC een cadeautje van scheidsrechter Sinke, een lichte duw in het strafschopgebied van Nieuwerkerk wordt met een strafschop bestraft. Deze is echter niet aan DFC besteed, de strafschop wordt ver naast geschoten. Nieuwerkerk komt met de schrik vrij. Uit de tegenaanval wordt het bijna 2-0, maar op de doellijn weet een verdediger van DFC Nieuwerkerk van het scoren af te houden. Toch wordt het 2-0. In de 68e minuut neemt Rick Kramer weer een vrije trap, ditmaal van de rechterkant en kopt de geheel vrijstaande Maurice Treffers de bevrijdende 2-0 binnen. De wedstrijd is hiermee gespeeld. Ook Jordy Craanen komt in de 75e minuut nog binnen de lijnen voor Wayne van den Burg. Met tien man blijft Nieuwerkerk de aanval zoeken en krijgt nog kansen op meer. Bart Slob en Roy de Oude zien hun inzet gestuit door doelman of verdedigers. De stand verandert niet meer en Nieuwerkerk wint meer dan verdiend van DFC.

Komende zaterdag wacht in Klaaswaal de eerste echte topper tegen SSS, zonder verdediger Bart Meeske.

Opstelling: K. de Geus – M. Homan – B. Meeske – M. Treffers – K. Hoenderop – S. van den Engel – B. Ouahabi – B. Slob – W. van den Burg (75 J. Craanen) – R. de Oude – S. van der Vlegel (46 R. Kramer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *