Nieuwerkerk wint met grote cijfers van NOCKralingen 12-0.

Na de winst op medekoploper Bergambacht vorige week wachtte nu laagvlieger NOCKralingen. Omdat op het eind van het seizoen ook het doelsaldo van belang is, is het belangrijk om vandaag een goede en grote score neer te zetten. De heenwedstrijd werd met 12-1 door de jongens van Ron Luijten gewonnen. Het publiek kan zich opmaken voor veel goals. Maar dan moeten ze nog wel gemaakt worden.

Ron Luijten had de ploeg op één plaats gewijzigd ten opzichte van vorige week: Wesley van de Dries mocht beginnen voor de licht geblesseerde Stefan van der Vlegel. Nieuwerkerk begon voortvarend. Al in de 1e minuut kreeg Wesley van de Dries een niet te missen kans na een schitterende steekpass van Remco Langerveld, maar hij schoot recht op de keeper. In de 6e minuut mag Remco Langerveld aanleggen voor een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied en à la van Hooijdonk of Schöne schoot hij de bal binnen 1-0. Drie minuten later volgt een voorzet van Nick Weers van de linkerkant en nu tikt Wesley van de Dries de bal bij de tweede paal binnen: 2-0. Weer negen minuten later een voorzet van Nick Weers en nu kopt Wayne van den Burg de bal binnen: 3-0. In de 20e minuut slalomt Wesley van de Dries door de defensie van NOCKralingen en tekent de 4-0 aan. Direct vanaf de aftrap neemt Nieuwerkerk de bal over en rondt Remco Langerveld de aanval doeltreffend af: 5-0. Nieuwerkerk neemt daarna iets gas terug en daardoor kan NOCKralingen de rest van de eerste helft het doel schoon houden. Nieuwerkerk blijft wel dreigend, maar krijgt de bal niet met in de touwen.

In de tweede helft maakt Jeffrey Bos zijn opwachting voor Maurice treffers.

De wind die dwars over het veld stond speelt af en toe parten, zo ook bij de 6-0 door Remco Langerveld. Bij een voorzet blijft de bal door de wind hangen en valt min of meer in de buurt van Remco naar beneden. Hij kopt zo de bal binnen. In de 55e minuut wordt Wayne van den Burg gewisseld voor Roy de Oude. In de 60e minuut schiet Remco Langerveld de 7-0 binnen en vijf minuten later wordt het 8-0 door Roy de Oude. In de 65e minuut wordt Daniel da Cruz gewisseld voor Bilal Ouahabi. In de 69e minuut kopt Kevin Kamerbeek uit een voorzet van opnieuw Nick Weers de 9-0 binnen en enkele minuten daarna schiet Bilal Ouahabi vanaf een meter of twintig de 10-0 achter de doelman van NOCKralingen. Nog is het niet genoeg. In de 83e minuut speelt Wesley van de Dries zich vrij in de 16 en schiet hard in (11-0) en in de laatste minuut wordt Bilal Ouahabi binnen de beruchte lijnen ten val gebracht en schiet Remco Langerveld de toegekende strafschop binnen: 12-0. Bij iets meer scherpte bij de Nieuwerkerkse aanvallers had de uitslag hoger uit kunnen vallen.

Toch een nuttige overwinning op NOCKralingen, drie punten dichter bij het einddoel en weer de nul gehouden. NOCKralingen kwam af en toe wel tot aanvallen toe zonder gevaarlijk te worden. Nieuwerkerk was vanmiddag echt vele maten te groot voor de tegenstander.

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – N. Weers – M. Treffers (46 J. Bos) – B. Meeske – K. Kamerbeek – B. Slob – D. da Cruz (65 B. Ouahabi) – E. Pique – W. van de Dries – W. van den Burg (55 R. de Oude) – R. Langerveld.