Nieuwerkerk wint de eerste competitiewedstrijd ruim met 5-0

Vandaag begint voor Nieuwerkerk het avontuur in de derde klasse C. Tegenstander is het Dordse DFC. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Nieuwerkerk, die over de hele linie de beter voetballende ploeg is. De eerste kans is voor Stefan van der Vlegel, maar hij schiet te zacht in. In de 12e minuut krijgt Stefan van der Vlegel de bal op links. Zijn voorzet wordt door Remco Langerveld over gekopt. Na een kwartier neemt Nieuwerkerk wat gas terug en plots komt DFC aan aanvallen toe. Ze krijgen op een kwart van de wedstrijd drie corners op rij, maar dat levert geen doelpunt op. De wedstrijd lijkt op een 0-0 ruststand af te stevenen als toch de vlam in de pijp slaat: Leroy Rubio-Rijsdijk deelt een kopstoot uit aan Shane van den Engel en kan met rood van het veld af. Nieuwerkerk krijgt dus een man meer. Bijna profiteert Nieuwerkerk hier nog vlak voor rust van, een scherpe voorzet van Shane van den Engel vanaf de rechterkant wordt echter door Mike Janssen gemist. Rust derhalve 0-0.

Direct na rust een aanvallend Nieuwerkerk, nu met de sterke wind in de rug. Remco Langerveld kan zich heerlijk uitleven, maar de spelers van DFC zijn daar niet allemaal van gediend. Zo begaat Job van den Heuvel in de 55e minuut een smerige overtreding op Remco Langerveld, wat ook hem op een rode kaart komt te staan. Nieuwerkerk speelt dan tegen negen man. De winst ligt dan voor het oprapen. Ron Luijten haalt verdediger Nick Weers naar de kant en stuurt Bilal Ouahabi het veld in. Maar Nieuwerkerk heeft moeite de vrije man te vinden en heeft de individuele klasse van Remco Langerveld nodig om op voorsprong te komen. De kleine aanvaller speelt zich in de 62e minuut aan de rand van de zestien vrij en schiet hard binnen: 0-1. Drie minuten later schiet dezelfde aanvaller hard op het doel van DFC en kan de keeper de bal niet klem krijgen. Bart Slob schiet de losgelaten bal binnen: 0-2. In de 69e minuut wordt een vrije trap van Mike Janssen nog door de doelman tot corner verwerkt, op de vrije trap in de 71e minuut van Remco Langerveld moest de goalie het antwoord schuldig blijven: 0-3.

Drie minuten later is het weer prijs als Bart Slob een voorzet van Remco Langerveld op de juiste waarde weet te schatten: 0-4. Dan mag Rick Kramer zijn opwachting maken ten faveure van Stefan van der Vlegel. In de 77e minuut wordt Remco Langerveld vrij gespeeld door Wayne van den Burg en de aanvaller weet daar wel raad mee: hij tekent voor de 0-5.

Daarna zakt Nieuwerkerk in en krijgt DFC nog enkele kleine kansen. Rick van der Kreke komt in de 80e minuut nog in veld voor Wayne van den Burg in de hoop dat Nieuwerkerk voorin nog wat stootkracht krijgt, maar de wedstrijd is dan al lang gespeeld en de eerste drie punten van de nieuwe competitie gaan mee naar Nieuwerkerk.

Opstelling: S. Hoffmann – B. Slob – M. Homan -– M. Treffers – N. Weers (60 B. Ouahabi) – S. van den Engel – B. Meeske – W. van den Burg (80 R. van der Kreke) – R. Langerveld – M. Janssen – S. van der Vlegel (75 R. Kramer)