NIEUWERKERK WALST EENVOUDIG OVER BZC/ZUIDERPARK HEEN

De grote man vandaag was Stefan van der Vlegel. De naar Xerxes vertrekkende aanvaller scoorde maar liefst vijf keer en de ene treffer was nog fraaier dan de ander. Nieuwerkerk had een kwartier nodig en daarna walste de ploeg eenvoudig over de Rotterdammers heen en finishte tenslotte met een 0-0 op het scorebord, want dubbele cijfers zijn daar nu eenmaal niet op berekend.

Trainer Ron Luijten moest zijn elftal t.o.v. afgelopen zaterdag aanpassen. Remco Langerveld bleef licht geblesseerd aan de kant, terwijl Bart Meeske en Roy de Oude voor deze midweekse wedstrijd verstek moesten laten gaan. Er was een basisplaats ingeruimd voor Jens Goossens na zijn goede invalbeurt bij Zwarte Pijl en ook Jesse Asowata mocht vanaf het beginsignaal starten. Verder keerde Bilal Ouahabi terug en dat ging ten koste van Rick Kramer.

Al direct na het beginsignaal leek Stefan van der Vlegel op weg naar de openingstreffer, maar hij koos ervoor de bal af te leggen op Rowendy Schoop in plaats van gaan voor eigen succes. Het was snel duidelijk dat Nieuwerkerk deze avond veelvuldig op de helft van BZC//Zuiderpark zou opereren. De bezoekers kwamen er moeilijk uit. kwamen in het eerste half uur nauwelijks in de buurt van doelman Kevin de Geus.  Na 18 minuten brak Stefan van der Vlegel de ban. Rowendy Schoop was de aangever.

In de 35e minuut verdubbelde de aanvaller de score door een vrije trap met precisie in de verste hoek binnen te schieten. Op slag van rust sloeg Nieuwerkerk andermaal toe. Eerst scoorde de mee opgekomen Shane van den Engel na voorbereidend werk van Rowendy Schoop en daarna was het opnieuw de beurt aan Stefan van der Vlegel opnieuw op aangeven van Rowendy Schoop. Met een 4-0 voorsprong voor de thuisploeg ging de rust in.

Na rust keerde Jens Goossens niet meer terug. De kleine aanvaller was bij een tackle dusdanig geblesseerd geraakt aan zijn arm, dat hij niet verder kon. Rick Kramer was zijn vervanger. De tweede helft was nauwelijks begonnen of de 5-0 lag al binnen. Jesse Asowata tikte binnen uit een voorzet van Rens Blok. Een vijftal minuten later was een scherpe corner van Rick Kramer te machtig voor de defensie van BZC/Zuiderpark. Rowendy Schoop gaf het laatste zetje voor de 6-0 voorsprong. Trainer Ron Luijten wisselde vervolgens Rowendy Schoop en Jesse Asowata voor respectievelijk Jordy Craanen en Kevin Kamerbeek. In de 59e minuut eindelijk een dubbele kans voor de bezoekers, maar de eretreffer viel niet. Het was zo’n beetje hun enige wapenfeit na rust. Daarna was het alleen maar Nieuwerkerk dat de klok sloeg en op jacht was naar meer treffers. Eerst bediende Jordy Craanen de vrijstaande Stefan van der Vlegel en vervolgens was het op identieke wijze nu de eer aan Rick Kramer die met een bekeken voorzet de vrijstaande Jordy Craanen vond.

De 9-0 kwam voort uit een strafschop toen de mee opgekomen Kevin Kamerbeek onderuit werd geschoffeld. Rick Kramer ontfermde zich over de bal en schoot feilloos raak. In blessuretijd was het Stefan van der Vlegel die zich uit een verre inworp van Rens Blok handig van zijn directe tegenstander ontdeed en eiste met zijn vijfde treffer en Nieuwerkerks tiende treffer van de avond de absolute heldenrol op.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel – Maurice Treffers (72. Valentijn Kittel) – Menno Homan – Rens Blok – Bilal Ouahabi – Bart Slob (72. Kas Hoenderop) – Jesse Asowata (56. Kevin Kamerbeek) – Stefan van der Vlegel – Rowendy Schoop (56. Jordy Craanen) – Jens Goossens (46. Rick Kramer)

De meeste goals en andere hoogtepunten zie je in deze video.