Nieuwerkerk ruim langs VVOR: 4-0

Nieuwerkerk wint ruim van VVOR, maar daar zag het in het begin niet naar uit.

Ten opzichte van vorige week is er een wijziging: Bart Meeske staat weer in de basis, waardoor Scott van Dijk op de bank belandt. Voor iedereen goed en wel weet dat er afgetrapt is, is de eerste echte grote kans voor VVOR in de 2e minuut. Doelman Kevin de Geus redt. Het lukt Nieuwerkerk niet om de tegenstander onder druk te zetten en te houden. Bij Nieuwerkerks balbezit zakt VVOR ver terug en probeert via lange ballen de snelle forwards te bereiken. Dat betekent dat Nieuwerkerk achterin scherp moet blijven en niet te veel mensen mee naar voren kan sturen. Omdat beide ploegen moeite hebben met de aanval gebeurt er voor beide doelen weinig. Nieuwerkerk mag naar hartenlust combineren op het middenveld maar zodra ze de diepte zoeken worden ze door de verdedigers van VVOR opgewacht. VVOR beperkt zich tot enkele lange ballen. Het zal moeten komen van individuele acties. In de 26e minuut volgt zo’n actie: op het middenveld speelt Roy de Oude zich met een simpele voetbeweging schitterend vrij en heeft een vrije doortocht naar het doel. De goalie van VVOR verkleint de hoek en Roy de Oude schiet naast. De Nieuwerkerkse aanvaller blijft actief de verdediging van VVOR het moeilijk maken, maar zonder succes. Roy de Oude krijgt zelfs geel van scheidsrechter van der Geest na een vermeende schwalbe in de zestien. Toch lijkt de wedstrijd te gaan kantelen wanneer in de 45e minuut een speler van VVOR direct rood krijgt voor inkomen met gestrekt been. Rust 0-0.

In de rust is de woede-uitbarsting van Ron Luijten duidelijk te horen. De coach was duidelijk niet blij met het vertoonde spel van zijn manschappen.

In de tweede helft speelt Nieuwerkerk een tempootje hoger en zet de tien man van VVOR vanaf minuut 45 onder druk. Dat resulteert al na tien minuten in succes. Een voorzet van Stefan van der Vlegel wordt door Wayne van den Burg bij de tweede paal in de korte hoek geschoten en door de doelman van VVOR verder over de lijn gedrukt: 1-0. Diezelfde Wayne van den Burg heeft een minuut later de kans op zijn tweede, maar hij schiet hard op de vuisten van de doelman. In de 60e minuut komt Rick Kramer voor Bilal Ouahabi. Nieuwerkerk blijft vol de aanval zoeken, maar het vizier staat niet altijd op scherp. Of de ballen gaan naast en over of de doelman van VVOR is een sta in de weg. Toch vergroot Nieuwerkerk de voorsprong in de 76e minuut. Een goede Nieuwerkerkse aanval gaat daar aan vooraf. Wayne van den Burg speelt op rechts Shane van den Engel aan en zijn voorzet wordt door Roy de Oude op juiste waarde geschat. De wedstrijd is dan gespeeld. In de 80e minuut wordt Roy de Oude vervangen door Wesley van de Dries. Hij is ook de aangever bij het derde doelpunt, hij speelt Stefan van der Vlegel aan die een solo begint: hij zet enkele verdedigers van VVOR op het verkeerde been en krult de bal schitterend in de linker benedenhoek. Enkele minuten later bepaalt Wesley van de Dries de eindstand op 4-0 na een voorzet van Stefan van der Vlegel. Na precies 90 minuten blaast scheidsrechter van der Geest voor het einde en kan Nieuwerkerk weer drie punten bijtellen.

Na een moeilijke eerste helft zet de ploeg van Ron Luijten het verschil in de tweede helft op het scorebord.

Opstelling: K. de Geus – R. Blok – M. Homan – M. Treffers – B. Meeske – S. van den Engel – B. Ouahabi (60 R. Kramer) – B. Slob – W. van den Burg – R. de Oude (80 W. van de Dries) – S. van der Vlegel