Nieuwerkerk ruim langs Toofan: 0-6

De tweede ronde in de bekercompetitie trof Nieuwerkerk 4e klasser Toofan uit Den Haag. Je hoopt als coach in de bekercompetitie op aansprekende tegenstanders, zodat er goed geoefend kan worden en spelers worden uitgedaagd tot het uiterste te gaan. De tegenstander van deze middag bracht helaas niet het beste van Nieuwerkerk boven. Het team was op vijf plaatsen gewijzigd t.o.v. vorige week. Zo kregen Roy Spierings, Stefan van der Vlegel, Maurice Treffers, Rens Blok en Mike Janssen een basisplaats.

Nieuwerkerk wordt al vroeg in de wedstrijd door de scheidsrechter geholpen: een handsbal van een verdediger van Toofan op de doellijn wordt met rood bestraft en een strafschop. Het buitenkansje is aan Rick Kramer echter niet besteed.

De tegenstander is voor Nieuwerkerk niet echt aansprekend en het spelpeil is soms erbarmelijk. Nieuwerkerk mag van Toofan rond de middellijn naar hartelust combineren, op het moment dat Nieuwerkerk de diepte zoekt komen ze niet uit de drukte. Toofan heeft een handbalverdediging rond de eigen zestien opgetrokken. Voor Nieuwerkerk moeilijk om er door heen te komen. En als de ploeg van Ron Luijten er doorheen komt, worden de mooiste kansen om zeep geholpen. Anders was de score veel hoger uitgevallen. In de 30e minuut het hoogtepunt van de eerste helft: een vrije trap van rechts door Stefan van der Vlegel wordt bij de tweede paal door Menno Homan terug voor het doel gekopt en Bart Slob is er als de kippen bij om de 1-0 binnen te koppen. Kansen op een vroegere voorsprong waren er voldoende, de scherpte ontbrak. Rust 0-1.

Kevin Kamerbeek en Bart Slob blijven in de kleedkamer achter, hun vervangers zijn Scott van Dijk en Shane van den Engel. De eerste schermutselingen in de tweede helft zijn voor Toofan. Zowaar komen ze dreigend voor Roy Spierings, die zo toch nog een paar ballen krijgt te verwerken. Na vijf minuten ebt dit offensief weg en neemt Nieuwerkerk over. Een spervuur aan kansen voor Nieuwerkerk in de hele tweede helft. Winnen met twintig doelpunten verschil had zeker gekund vanmiddag. Nu blijft de score beperkt tot 0-6. In de 53e minuut rondt Rick Kramer een actie van Stefan van der Vlegel doeltreffend af. In de 60e minuut wordt Mike Janssen vervangen door Roy de Oude. Verder zijn er nog doelpunten te noteren voor Stefan van der Vlegel (0-3, 65e minuut), Scott van Dijk (0-4, 66e minuut) en opnieuw Stefan van der Vlegel (0-5, 81e minuut , assist van Shane van den Engel en 0-6 in de 83e minuut).

Uiteraard een verdiende overwinning, maar of er veel van geleerd kan worden? Nog steeds creëert Nieuwerkerk veel kansen, maar het net vinden blijft moeilijk.

Zaterdag volgt de laatste wedstrijd in de bekercompetitie.

Opstelling: R. Spierings – M. Homan – B. Meeske – M.Treffers – K. Kamerbeek (46 S. van Dijk) – R. Blok – B. Ouahabi – B. Slob (46 S. van den Engel)-– R. Kramer – M. Janssen (60 R. de Oude) – S. van der Vlegel