Nieuwerkerk pakt de eerste drie punten

Nieuwerkerk begint de kompetitie met een thuiswedstrijd tegen Ommoord. De verwachtingen zijn vooraf hooggespannen. Nieuwerkerk maakte dat niet helemaal waar, maar won wel met 3-1.

Nieuwerkerk begin sterk. Al in 6e minuut kopte Bart Slob op de paal. De rebound van Remco Langerveld werd door de goalie van Ommoord tot corner verwerkt. Nieuwerkerk oogt dreigender zonder echt gevaarlijk te worden en Ommoord houdt zich alleen bezig met tegenhouden. Het duurt dan ook tot de 33e minuut voor er weer gevaar is voor het doel van Ommoord. Dan schiet Remco Langerveld een vrije trap net naast. Drie minuten later valt de bal pardoes voor de voeten van Stefan van der Vlegel, maar ook hij weet geen raad met dit buitenkansje. In de 41e minuut de kans op 1-0: Remco Langerveld komt alleen voor de keeper na een mooie Nieuwerkerkse aanval, maar de aanvaller mist hopeloos. Rust derhalve 0-0. Nieuwerkerk gebruikte in de eerste helft te weinig de vleugels, te veel door het centrum.

Remco Langerveld was beslissend

In de 2e helft begint Nieuwerkerk fanatiek en gaat op zoek naar de 1-0. Het gebruikt nu wel de vleugels en dat levert in de 49e minuut een vrije trap op op 20meter van het Ommoordse doel. Remco Langerveld schiet uit deze vrije trap de 1-0 binnen, de bal wordt eerlijkheidshalve wel van richting veranderd. Nieuwerkerk voert het tempo op en nauwelijks 2 minuten krijgt Remco Langerveld opnieuw een kans, maar nu mist hij. Nieuwerkerk krijgt meerdere mogelijkheden om de score op te voeren. Coach Ron Luijten wisselt in de 60e minuut Wayne van den Burg voor Bilal Ouahabi en Nick Weers voor Daniël da Cruz. Ommoord toont ondertussen steeds meer lef, gooit de schroom van zich af en laat zien dat het wel degelijk kan voetballen. Nieuwerkerk komt zelfs onder druk te staan, mede ook door eigen slordigheden. Toch wordt het 2-0: een vrije trap van Remco Langerveld wordt teruggelegd op Bart Snoek, die van 25 meter hard inschiet. Ommoord geeft niet op en zet aan. En wordt beloond. Uit het niets wordt het door Bastiaan de Jong 2-1 in de 77e minuut. Het wordt spannend, de 2-2 hangt in de lucht. Een vrije trap van Ommoord wordt in de 16 gepompt en ingekopt. Sander Hoffmann is geklopt maar Daniël da Cruz redt op de doellijn. Hij kopt de bal weg, Bart Slob verlengt en Remco Langerveld heeft ineens een vrij veld voor zich. Hij sprint met de bal aan de voet naar het vijandelijke doel en scoort 3-1. Wedstrijd over en uit.

In de 85e minuut wordt Kevin Kamerbeek vervangen door Leon Hulshof. Het deed de stand niet meer veranderen.

De eerste drie punten zijn binnen. Volgende week wacht Swift Boys.

Interview met Ron Luijten na de wedstrijd: te beluisteren op www.omroepzuidplas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *