NIEUWERKERK OVERKLAST IJVV DE ZWERVERS

Vooraf werd een moeilijke wedstrijd verwacht, mede gezien het feit dat IJVV De Zwervers de laatste vijf wedstrijden ongeslagen is gebleven en samen met OSV Oud Beijerland de ranglijst in de tweede periode aanvoerde. Daar is deze middag niets van gebleken, want Nieuwerkerk speelde de thuisclub met uitstekend combinatievoetbal volkomen van de mat en vreemd genoeg was de einduitslag van 1-9 niet eens geflatteerd te noemen. Het had gezien het grote veldoverwicht en de vele kansen nog veel erger voor de Rotterdammers kunnen aflopen.

Vanwege de schorsing vandaag van zowel Menno Homan als Bart Meeske, moest trainer Ron Luijten in zijn achterste linie improviseren. Bart Slob zakte een linie terug en vormde nu het centrale duo met Maurice Treffers. Laatstgenoemde was duidelijk zijn nachtmerrie van vorige week met zijn vroege wissel bij een 3-0 achterstand te boven en speelde een uitstekende partij en nam daarbij ook nog de openingstreffer voor zijn rekening. Verder speelde Stefan Jeroense op de plaats van Bart Meeske.

Al vroeg in de wedstrijd tekende zich het grote verschil in kwaliteit af. De beginfase doorstonden de Rotterdammers, alhoewel Bart Slob (lat) en Wayne van den Burg (keeper redding) al dichtbij waren. In de 10e minuut was het dan wel raak. Remco Langerveld’s hoekschop werd door Maurice Treffers hard binnen gekopt. Nieuwerkerk bleef daarna geduldig naar de openingen zoeken. In de 19e minuut was het Wayne van den Burg die uit een voorzet van Mike Janssen knap controleerde en vervolgens hard uithaalde. De thuisclub had zijn eerste echte wapenfeit in de 23e minuut. Een goed genomen hoekschop bracht een De Zwervers aanvaller in vrije positie, maar daarbij gebruikte hij wel een hand en dat ontging scheidsrechter Streef niet. Nieuwerkerk’s antwoord liet niet lang op zich wachten. In de 34e minuut was er een wonderschone combinatie tussen Shane van den Engel, Stefan van der Vlegel en Remco Langerveld en werd door laatstgenoemde prima afgemaakt en dat betekende 0-3. In dezelfde minuut dacht de thuisclub iets terug te doen. Het kreeg een cadeautje van scheidsrechter Streef toen Bart Slob in een duel zijn tegenstander de bal ontfutselde en tot ieders grote verbazing de leidsman daarin een overtreding zag en de bal op de stip legde. Doelman Roy Spierings die een rustige middag kende, had er goed het oog in en koos de juiste hoek en stopte de strafschop. Voor de rust sloeg Nieuwerkerk nog eenmaal toe. Andermaal een beauty. Kevin Kamerbeek lanceerde met een lange en precieze pass Stefan van der Vlegel, die al in zijn ooghoek had gezien dat de doelman van de thuisclub uit zijn doel snelde. Met een soepele beweging schoot hij de bal van grote afstand over de doelman in het dak van het doel. Met 0-4 gingen beide ploegen de kleedkamer in. Na rust kwam al snel de vijfde treffer op het bord. Wayne van den Burg onderstreepte in de 54e minuut nog een keer zijn prima vorm met een solo actie (0-5). Het veldoverwicht werd daarna alsmaar groter, maar ook de slordigheid in de afwerking nam bij Nieuwerkerk toe. Het enige smetje op de show van de middag was dat vele kansen onbenut werden gelaten. Wayne van den Burg werd in de 66e minuut gewisseld voor Rick Kramer. Die had slechts twee minuten nodig om zijn schootkracht te tonen. Van zeker 25 meter haalde de flankspeler hard uit en liet de De Zwervers doelman volkomen kansloos. De thuisclub deed zwaar iets terug in de 73e minuut en dat was een van de weinige momenten dat de Nieuwerkerk defensie niet attent reageerde. Met nog 15 minuten op de klok, kreeg ook Jens Stange nog wat speeltijd toebedeeld. Mike Janssen verliet voor hem het veld. Eerst was het Stefan van der Vlegel in de 82e minuut met zijn derde en vervolgens Remco Langerveld in de 84e minuut met zijn tweede van de middag uit voorbereidend werk van Rick Kramer die de eindstand op 1-9 bepaalden.

Opstelling: Roy Spierings – Stefan Jeroense – Maurice Treffers – Bart Slob – Kevin Kamerbeek – Bilal Ouhabi (62.Jeffrey Bos)  – Shane van den Engel – Stefan van der Vlegel – Remco Langerveld – Mike Janssen (75. Jens Stange) – Wayne van den Burg (66. Rick Kramer)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *