Nieuwerkerk onderuit tegen DSVP

Dinsdagavond was Nieuwerkerk te gast in Pijnacker, waar het op bezoek ging bij DSVP. In het eerste kwartier was Nieuwerkerk de bovenliggende partij en speelde het geduldig op balbezit. Sporadisch leverde dit kleine kansjes op, maar door de compacte organisatie van DSVP kwam Nieuwerkerk er moeilijk doorheen. Na de openingsfase kwam DSVP beter in het spel door enkele tactische aanpassingen. Dit resulteert in enkele kansen voor DSVP, maar nog zonder gevaar. Na een klutsbal en matig uitverdedigen komt DSVP op 1-0 door een schot die in de verre hoek wordt binnengeschoten. Nieuwerkerk recht de rug en komt nog voor het scheiden van de markt op gelijke hoogte. Een strakke voorzet van Rick Kramer wordt bij de tweede paal binnengewerkt door Wayne.

In de tweede helft speelt Nieuwerkerk slordig, veel onnodig balverlies en volgen de fouten elkaar op. Een aanval over de linkerflank wordt onvoldoende verwerkt door Nieuwerkerk, waarna de bal op het middenveld wordt opgepikt. Na een korte dribbel en een carambole via de paal ligt de bal in het doel van Nieuwerkerk: 2-1. Nieuwerkerk weet zich niet te herpakken en in de slotfase loopt DSVP zelfs verder uit via een uitbraak via de rechterkant. Na een bekeken voorzet wordt bij de tweede paal de 3-1 achter doelman Hoffmann geschoten.

Aanstaande zaterdag is sv Ommoord te gast op sportpark Dorrestein. Een kans voor Nieuwerkerk om beter voor de dag te komen.