Nieuwerkerk moeizaam langs Maasdijk 1-0

De bekercampagne wordt door menig coach gebruikt als oefenprogramma als voorbereiding op de competitie. Spelers krijgen de kans zich te bewijzen en de coach kan nog dingen uitproberen om de puntjes op de i te zetten. Dat was vanmiddag niet anders.

Nieuwerkerk start voortvarend en zet Maasdijk onder druk. Na een begin zonder kansen krijgt Nieuwerkerk na tien minuten drie 100% kansen op rij, echter zonder doeltreffend resultaat. Bart Slob (kopbal) en Rick Kramer (schot tegen de keeper en lob over het doel) weten het net niet te vinden.Na het eerste kwartier beste het Nieuwerkerks offensief weg en trekt Maasdijk meer ten aanval. Het wordt meer een wedstrijd die alle kanten op kan. Van klasse verschil (3e klasser tegen een 4e klasser) is geen sprake. Het offensief van Maasdijk levert in eerste instantie geen doelgevaar op. Wel krijgt de ploeg in de 25e minuut (!) hun eerste hoekschop. Maasdijk krijgt daarna ook kansen. Zo moet doelman Kevin de Geus handelend optreden bij een inzet van Maasdijk en is hij kansloos bij een kopbal, die echter – gelukkig voor Nieuwerkerk – over gaat.Tussendoor schiet Rick Kramer in riante positie voorlangs.Het laatste kwartier voor rust is niet om aan te zien. Het lijkt er wel op of bij beide teams de energie weg is. Rust dus 0-0.

In de rust blijft Kevin Kamerbeek in de kleedkamer achter, zijn vervanger is Rens Blok, die verdienstelijk invalt. Vanaf de aftrap zet Nieuwerkerk aan, een zelfde spelbeeld als in de eerste helft. Dat levert snel een kans op voor Wayne van den Burg, zijn inzet is helaas te zwak. Ook Maasdijk ruikt zijn kansen en in 50e minuut gaat Jack Gardien alleen op Kevin de Geus af; de Nieuwerkerkse goalie komt als winnaar uit de bus. Een minuutje later kopt Wouter Laan in kansrijke positie over het doel van Kevin de Geus.

Nieuwerkerk creëert veel kansen, maar de spitsen weten er geen raad mee. Dus grijpt Ron Luijten in en hij haalt Rick Kramer in de 60e minuut naar de kant. Zijn vervanger is Wouter Ooms. Vier minuten betaalt dit zich uit. Wouter Ooms verlengt een voorzet van Bart Slob tot voorbij de Maasdijkse goalie Ferry Steentjes: 1-0. De ban lijkt gebroken. Twee minuten later wordt Wayne van den Burg vervangen door Jordy Craanen. Na dit doelpunt zet Maasdijk aan, krijgt ook enkele kansjes, zonder echt gevaarlijk te worden. Nieuwerkerk krijgt nu ruimte, maar weet daar geen raad mee. Het mist creativiteit om de geboden ruimte te benutten. Zodoende blijft het spannend tot het laatste fluitsignaal.

Nieuwerkerk wint moeizaam, over het algemeen genomen wel verdiend. Toch lijkt de eerste conclusie dat er hard gewerkt zal moeten worden om er een geoliede machine van te maken en vooral het afmaken van de vele kansen. Vandaag kon Nieuwerkerk dat opbreken, maar Wouter Ooms voorkwam dat.

Opstelling: K. de Geus – S. van Dijk – B. Meeske – M. Homan – K. Kamerbeek (46 R. Blok)- B. Slob – B. Ouahabi – – S. van den Engel – R. Kramer (60 W. Ooms) – W. van den Burg (66 J. Craanen) – R. de Oude