NIEUWERKERK KOMT NIET LANGS BZC/ZUIDERPARK

Nieuwerkerk kreeg vandaag te maken met een BZC/Zuiderpark dat veel energie en felheid in het spel legde en verdiend de koploper een gelijkspel afdwong. Het bewijst maar weer dat een nummer één niet altijd een staartploeg zo eenvoudig op de knieën krijgt. In de absolute slotfase mocht Nieuwerkerk zelfs van geluk spreken dat het verzilveren van twee dotten van kansen net een stap teveel bleek voor de thuisclub.

Maurice Treffers was vanwege de vorige week opgelopen blessure niet inzetbaar. Trainer Ron Luijten besloot zijn aanvoerder Bart Slob een linie te laten zakken. Remco Langerveld en Stefan van der Vlegel, de twee smaakmakers van het laatste half uur van vorige week, begonnen nu in de basis. Dat ging weer ten koste van Rowendy Schoop die vandaag vanaf de bank begon. 

Nieuwerkerk begon wel goed aan de wedstrijd. Al na 5 minuten stond Rick Kramer in riante positie na een prima pass van Remco Langerveld. Meer als een corner leverde het niet op. Nieuwerkerk bleef aandringen, maar toen werd al duidelijk dat de thuisploeg geenszins van plan was het accent op het verdedigen te leggen. Waar het kon probeerde het zelf de aanval in te gaan. Toch kwam Nieuwerkerk op voorsprong. In de 11e minuut ontsnapte Roy de Oude aan zijn bewaker die bovendien weggleed. Hij behield het overzicht, speelde de doelman uit en zette de 0-1 op het scorebord. Nieuwerkerk verzuimde daarna de score op te voeren en zag hoe BZC in de 24e minuut met een prima individuele actie langszij kwam. Nieuwerkerk kreeg daarna de kansen op 1-2. Eerst kwam Bart Slob net tekort met het hoofd bij een scherpe voorzet van Remco Langerveld. Vervolgens pegelde Bilal Ouahabi van buiten het zestienmetergebied hard op de deklat. In de tussentijd nam de thuisploeg ook steeds meer initiatief en was het zeker niet ongevaarlijk voor het doel van Nieuwerkerk. Ook de tweede helft nam de thuisploeg geen gas terug en maakte het Nieuwerkerk moeilijk om het eigen spel te spelen. Toch kwam het in de 59e minuut opnieuw op achterstand. Wederom was het Roy de Oude die fel doorzette, zijn inzet vervolgens door de doelman zag gekeerd, maar de rebound alsnog binnen werkte. De thuisploeg zat niet bij de pakken neer en maakte het Nieuwerkerk opnieuw echt lastig met opportunistisch en aanvallend spel en kwam in de 62e minuut via een prima genomen vrije trap (langs de muur!) langszij. Remco Langerveld liet zich vervangen door Rowendy Schoop en even later kwam Jesse Asowata voor Shane van den Engel. Er werd nu van twee kanten fel gejaagd op de winnende treffer. BZC was in die fase gelijkwaardig aan de koploper. Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Eerst verzuimde invaller Valentijn Kittel een afgemeten voorzet van Roy de Oude met het hoofd af te ronden. De doelman van de thuisploeg redde deze inzet van dichtbij knap. Vervolgens was het de beurt aan de thuisploeg. Rens Blok speelde in het nauw gebracht terug op zijn doelman, maar zag een BZC aanvaller over het hoofd. Nu redde doelman Kevin de Geus met een snelle reactie op knappe wijze. In de slotminuut weer een hachelijk moment in de doelmond van Nieuwerkerk, maar de bal verdween tot opluchting van de Nieuwerkerkse aanhang over het doel. Het gelijke spel was de juiste afspiegeling. Nieuwerkerk had geen beste dag en was vaak te slordig in het spel. Daarentegen liet BZC/Zuiderpark zien zeker te kunnen stijgen op de ranglijst als dit vandaag de norm is geweest voor het restant van de competitie. Het zal ook zeker het meest tevreden zijn geweest met het behaalde resultaat. Voor Nieuwerkerk geldt dat met dit puntenverlies nog niets aan de hand is, maar dat het wel bij de les moet blijven. Wedstrijden als vandaag komen beslist nog meer op het pad. 

Opstelling: Kevin de Geus – Rens Blok – Bart Meeske – Bart Slob – Menno Homan – Shane van den Engel 63.- Jesse Asowata) – Bilal Ouahabi – Rick Kramer – Remco Langerveld (60. Rowendy Schoop) – Stefan van der Vlegel (88. Valentijn Kittel) – Roy de Oude

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.