NIEUWERKERK KNIKKERT ROAC UIT DE BEKER

Nieuwerkerk heeft zich midweeks goed hersteld na de ongelukkige en onverdiende nederlaag in de competitie afgelopen zaterdag tegen Zwarte Pijl. Trainer Ron Luijten had er wel voor gekozen om alle wisselspelers speeltijd te geven. De beginopstelling week dan ook op zeven plaatsen af van die van zaterdag.

De eerste helft was duidelijk voor zondag eersteklasser ROAC uit Rijpwetering. Het nam ook tegen de rust met een knappe goal de leiding. Na rust kwam Nieuwerkerk gaandeweg beter in het spel en nam het ook steeds meer het heft in handen. Het drong de eersteklasser vaker terug op eigen helft en het was min of meer wachten op de gelijkmaker. Die wilde maar niet vallen, ondanks goede mogelijkheden voor de aanvallers van de thuisploeg. Trainer Ron Luijten bracht in het laatste deel van de wedstrijd met zijn wissels nog meer aanvallers binnen de lijnen. Het was een risico, echter het pakte goed uit. Diep in blessuretijd, kwam de gehele ploeg inclusief doelman Roy Spierings in het vijandelijk strafschopgebied voor een hoekschop. Het was de laatste mogelijkheid om iets aan de score te doen. De bal kwam bij Rick Kramer even buiten de zestien. Hij kapte met rechts en schoot vervolgens met links knap tussen zo’n twintig spelers in de rechter bovenhoek. Hij was de bejubelde man met de dikverdiende gelijkmaker en dwong daarmee alsnog strafschoppen af om een winnaar aan te wijzen voor de volgende bekerronde. Nu was het de beurt aan doelman Roy Spierings voor een heldendaad. Terwijl Nieuwerkerk onberispelijk vier keer op rij raak schoot, stopte doelman Roy Spierings er eentje van ROAC. De laatste en beslissende nam de doelman zelf en zelfverzekerd schoot hij zijn ploeg in de volgende ronde. Een leuke opsteker na zaterdag en wellicht een goed voorteken voor a.s. zaterdag als de derby met VVOR op sportpark Dorrestein wacht.