Nieuwerkerk JO 17-2 speelt gelijk tegen Olympia JO 17-1. Beleef het multimediaspektakel!

25 januari 2020

Olympia jo17-01 – Nieuwerkerk jo17-02. 2-2

Het kopje van dit verslag zou kunnen zijn : appeltje te schillen….
Olympia schakelde ons( al waren we toen verre van compleet) uit voor de beker. Alle reden voor revanche dus!

We hadden Youri en Glenn weer bij de groep , Christian en Rens weer hersteld maar Thijs en Mees afwezig .
Op het prachtige (nwe) complex op veld 1, alles was aanwezig voor een spannende pot……en dat werd het….
We schoten uit de startblokken , scherp en gedreven beginnen we ijzersterk met goed en bij vlagen uitstekend voetbal.
Tegen de verhouding in kwamen we lullig op 1-0 achter,maar de boys lieten duidelijk zien per wedstrijd te groeien en bleven rustig EN goed voetballen .
En ons goede spel werd dan ook beloond ,Rens zette een prima aanval op vanuit het midden waar hij Christian wegstuurde , uitstekende actie ,voorzet en Rens rondde m zelf af 1-1 , dik verdiend op naar de rust.

In de kleedkamer waren we het er allemaal over eens dat we heer en meester waren maar dat we net als vorige week in de rust nog geen punten krijgen….
Na de rust begonnen we op nieuw fel en scherp wat resulteerde in een heerlijke goal van de langzaam fit rakende Glenn, de goaltjesdief van de 17-02 toonde andermaal aan maar weinig ruimte nodig te hebben om doeltreffend te zijn 1-2. Eerlijkheid gebied te zeggen dat we vanaf dat moment minder werden , ons spel werd slordiger en we gaven ook kansen weg, maar Olympia had toch echt de hulp van de scheidsrechter nodig….. Een erg opzichtige zet in de rug van Sven buiten ons strafschopgebied!!! ,waardoor de bal tegen zijn hand kwam werd volstrekt onzinnig beloond met een penalty voor Olympia……
Deze keer kon Finn niks uitrichten, 2-2. Deze treffer kwam hard aan en nieuwerkerk kwam niet meer in zijn spel

We moeten nog proberen om in zo slotfase te herkennen dat een gelijkspel ook een goed resultaat kan zijn( ondanks de ijzersterke eerste helft)