Nieuwerkerk JO 17-2 heeft nog 1 punt nodig voor kampioenschap!

23 november 2019

Nieuwerkerk JO 17-2 -Alexandria 66 17-3  4-2 (2-1)

Op initiatief van Mark deed ook de jo 17-02 mee aan de actie tegen rascisme.

Deze thuiswedstrijd werd door Mark en mij wel enigszins gevreesd,Alexandria bleek in het verleden een ware angstgegner en ondanks onze voorsprong van 6 punten op RVC en Bergambacht zou puntverlies met nog 2 wedstrijden te gaan kunnen zorgen voor onrust en nervositeit. Alexandria bleek precies de ploeg die we hadden verwacht ,veel egoïsme en korte combinaties.
We hadden duidelijk geleerd van onze off-day tegen Jodan-boys,en waren verdedigend scherp, ook creëerden we al snel wat kansen , Joa en Christian konden goede acties helaas niet afronden en een vrije trap van Youri ging maar net over. Een goede corner van Wessel werd door Youri netjes ingeknikt 1-0. Niet lang daarna een vrije trap halverwege de helft van Alexandria die door Wessel scherp werd ingedraaid….niemand reageerde ook de keeper niet 2-0… Toen brak een wat mindere fase aan waarin we steeds slordiger gingen spelen…waarin Alexandria door ons toedoen tot kansen kwam , na een slippertje van Finn werd het 2-1 , (waarin het volgens ons de vraag was of de bal over de lijn was ). Met deze stand de rust in .

In de kleedkamer geprobeerd alle neuzen weer dezelfde kant op te zetten en werd er onder elkaar ook duidelijkheid gevraagd en gegeven.
Vrij snel na de rust goede dieptepass van Alexandria en de 2-2. Maar ons team is mentaal sterk en we lieten ons niet verder terugdringen, we pakten ons eigen spelletje weer op en probeerden het initiatief terug te pakken,maar eerlijk is eerlijk Alexandria heeft gewoon hele goede spelers en we hadden het gewoon lastig. Verdediging was de minste linie van Alexandria en Rens en Christian en Joa bleven dreigend , goede actie van Rens die vanaf rechts naar binnen trok en overtuigend afrondde met zijn linker 3-2.
Alexandria moest nu verder naar voren gaan spelen voor een resultaat ,deze ruimte was aan Sven besteed, een geplaatst schot en wat hulp van de keeper 4-2 …..
Deze stand kwam niet meer in gevaar , Alexandria was zeker een van de betere ploegen in deze 2e klasse, maar ook deze horde werd genomen Klasse Boys!

Op naar Dilettant thuis , 1 punt is genoeg voor het KAMPIOENSCHAP.

Voor de foto’s click -> HIER<