Nieuwerkerk in vermakelijk duel gelijk tegen SSS: 2-2

Vanmiddag schotelde de beide ploegen een vermakelijk duel voor. Beide ploegen speelden met volle overgave, een echte topper waardig.

Door de schorsing van Bart Meeske is er weer een basisplaats voor Scott van Dijk en ten opzichte van vorige week start Rens Blok in de basis ten koste van Kas Hoenderop.

Behoudens de eerste tien minuten en een periode van tien minuten in de tweede helft was Nieuwerkerk de tegenstander SSS de baas. In de eerste tien minuten zet SSS druk op de defensie van de ploeg van Ron Luijten. De verdedigers van Nieuwerkerk komen handen en voeten te kort, maar verder dan een paar vrije trappen rond het Nieuwerkerks strafschopgebied komt SSS ook niet. Na tien minuten neemt Nieuwerkerk het heft in handen. Nieuwerkerk zet vroeg druk, dat begint bij de aanvallers die het de verdedigers van SSS moeilijk maken. Ook het middenveld van Nieuwerkerk was vanmiddag nadrukkelijk aanwezig en de verdediging speelt erg sterk. Kortom Nieuwerkerk laat goed voetbal zien. Nieuwerkerk wordt sterker dan de SSS, creëert kansen en houdt SSS onder druk. Nieuwerkerk komt dan ook verdient op voorsprong. In de 25e minuut geeft Shane van den Engel vanaf de rechterkant een voorzet die door Bart Slob op juiste waarde wordt ingeschat. Hij klopt de bal bij de tweede paal binnen: 0-1.

Nieuwerkerk vergeet zich verder te belonen voor het goede spel. De kansen die het creëert worden niet afgemaakt. Op slag van het half uur wordt Roy de Oude de diepte ingestuurd, hij strandt op de doelman van SSS. Nieuwerkerk is sterker maar tot aan de rust verandert er niets.

In de rust blijft Wayne van den Burg in de kleedkamer achter en mag Rick Kramer zijn opwachting maken. Nieuwerkerk gaat door waar het in de eerste helft mee geëindigd was, het legt zijn wil op aan SSS. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot in 56e minuut ineens SSS aanvaller Fasanya vrij aan de rand van zestien wordt aangespeeld. Ongehinderd schiet de aanvaller de gelijkmaker binnen: 1-1. Direct na de aftrap verliest Nieuwerkerk de bal en wordt de 2-1 door SSS maar net gemist. Even is Nieuwerkerk de weg kwijt, loopt het achter SSS aan en in plaats van druk zetten loopt Nieuwerkerk angstig achteruit. Weg is alle flair. Nadat SSS voor een leeg doel nog heeft gemist is het in de 73e minuut wel raak. Rens Blok tikt binnen de beruchte lijnen Fasanya van achter aan en die valt gewillig. Strafschop. Deze wordt hard achter Kevin de Geus geschoten door oud-Nieuwerkerk speler Dennis den Haan:  2-1. De wedstrijd lijkt te kantelen, maar Nieuwerkerk recht zijn rug en binnen twee minuten is de stand gelijk. Een hoekschop van Rick Kramer wordt door Bart Slob verlengt en door een verdediger van SSS in eigen doel gewerkt: 2-2.

Daarna ontspint zich een interessant duel, waar in Nieuwerkerk de boventoon voert maar tot echte grote kansen leidde dat niet. Het slotoffensief is voor SSS waardoor er spannende momenten zijn voor het doel van doelman Kevin de Geus. Maar ook SSS komt niet meer tot scoren.

Al met al een reclame voor het voetbal, ondanks de slechte weersomstandigheden legden beide ploegen een heerlijke wedstrijd op de mat. Jammer dat Nieuwerkerk zich niet beter beloonde en jammer dat er geen publiek bij mocht zijn vandaag.

 

Opstelling: K. de Geus – R. Blok – M. Homan – M. Treffers – S. van Dijk – S. van den Engel – B. Ouahabi – B. Slob – W. van den Burg (46 R. Kramer) – R. de Oude – S. van der Vlegel (75 W. van de Dries)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *