NIEUWERKERK IN EXTRA TIJD LANGS GROOTE LINDT

Het zag er letterlijk en figuurlijk donker uit voor Nieuwerkerk op de dinsdagavond toen de bezoekers uit het niets de 0-1 op het bord zette en de klok minuut 78 aantikte. Het was de tweede keer dat Groote Lindt na rust in het strafschopgebied verscheen en toesloeg. De thuisploeg toonde karakter en trok geheel verdiend de zege alsnog naar zich toe.  

Trainer Ron Luijten hield Shane van den Engel (ziek geweest) en Remco Langerveld (niet fit voor gehele wedstrijd) op de bank. Voor de rest kende hij geen personele problemen.

Vanaf de aftrap was het al bijna raak. Roy de Oude onderschepte de eerste bal van de bezoekers en ging op doelman Raymond Klootwijk af, maar hij die gaandeweg steeds meer de uitblinkende rol naar zich toe trok, pareerde knap. Het was ook lang het meest opwindende moment van de thuisploeg. Het spel was slordig en te traag om de versterkte defensie van de Zwijndrechters echt in problemen te brengen. Zowel Rowendy Schoop als Roy de Oude stonden steeds tegen een overmacht, terwijl het middenveld van Nieuwerkerk nauwelijks enige diepte in het spel bracht en een te laag tempo hanteerde. Aan de andere kant kreeg doelman Kevin de Geus ook weinig echt werk te verrichten. Voor de kijkers was het een weinig opwindend schouwspel. In de 34e minuut moest Maurice Treffers opnieuw met een blessure het veld af en was Kas Hoenderop zijn prima vervanger. Even leek het erop dat Nieuwerkerk los kwam, maar Rick Kramer zag zijn vlammend schot via een tegenstander naast het doel gaan. De laatste kans was er voor de rust voor de bezoekers, maar in een goed lopende aanval werd de bal op de lat geschoten en kwam Nieuwerkerk goed weg.

In de rust bleek doelman Kevin de Geus vanwege een schouderblessure niet verder te kunnen en debuteerde de jonge Finn Koudijs. Daarnaast kwam Shane van den Engel voor Bilal Ouahabi. Nieuwerkerk tapte nu uit een ander vaatje. Zette nu wel veel druk, maar doelman Raymond Klootwijk van Groote Lindt wilde van geen wijken weten en kwam steeds als overwinnaar uit de strijd. In de 62e minuut kwam Remco Langerveld in het veld voor Rens Blok en voerde Nieuwerkerk de druk nog verder op. Toch wist Groote Lindt in een counter bijna op voorsprong te komen, maar doelman Finn Koudijs liet zien niet bang te zijn en redde bekwaam door de bal van een voet van een Groote Lindt aanvaller te plukken. Nieuwerkerk voerde de druk nog verder op. Het spel speelde zich nu voortdurend op een helft af. De mooiste kans was voor Roy de Oude (meest gevaarlijke aanvaller). Zijn harde kopbal werd echter op schitterende wijze door doelman Raymond Klootwijk gestopt. En dan gebeurt het toch. Een onachtzaamheid en in de tweede aanval na rust in de 78e minuut schoot Groote Lindt raak en zette de verhoudingen op zijn kop. Met Jordy Craanen voor Menno Homan bracht trainer Ron Luijten nog een aanvaller binnen de lijnen. Aanvankelijk hielden de Zwijndrechters stand, maar in de 90e minuut bracht Stefan van der Vlegel op aangeven van Remco Langerveld de stand op 1-1. De ban leek gebroken. Nieuwerkerk wilde meer en sloeg vervolgens in blessuretijd tweemaal toe. Eerst kopte Roy de Oude raak en in de slotminuut was het Rowendy Schoop die uit een bevrijdende knal van Remco Langerveld de juiste loopactie maakte en de 3-1 binnenschoot. Een verdiende zege was het beslist voor Nieuwerkerk, maar Groote Lindt was dichtbij. De frustraties bij de bezoekers waren na afloop groot.

Opstelling: Kevin de Geus (46. Finn Koudijs) – Rens Blok (62. Remco Langerveld) – Bart Meeske – Maurice Treffers (34. Kas Hoenderop) – Menno Homan (81. Jordy Craanen) – Bilal Ouahabi (46, Shane van den Engel) – Bart Slob – Rick Kramer – Stefan van der Vlegel – Rowendy Schoop – Roy de Oude 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.