Nieuwerkerk houdt lang stand

Op een keihard en kapotgespeeld grasveld van FC Zoetermeer speelden de JO12-5 op 23 maart een uitwedstrijd tegen de JO12-3.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de aanslag in Utrecht, waarna de blikken op beide goals werden gezet.

De Nieuwerkerkers speelden zonder Devanté en Tom (geblesseerd) en dat betekende dat, met maar 1 wisselspeler, het een zware pot zou worden. Zoetermeer was beter, kreeg meer kansen en was de eerste twee kwartier duidelijk de bovenliggende partij. Een doorgebroken speler (in buitenspelstand, maar dat mag nog dit seizoen) ging alleen op keeper Damien af, die goed uitkwam, zijn goal verkleinde en de bal naast de paal zag gaan. Het overwicht van Zoetermeer kon niet in goals uitgedrukt waardoor JO12-5 met een 0-0 stand kon rusten.

In de tweede helft hetzelfde patroon maar de defensie van Nieuwerkerk hield de ballen, soms met enige geluk uit de goal. Een prachtig Zoetermeers schot achter het standbeen langs werd door tweede helft keeper Sven met een zweefduik uit de goal gehouden Toch lukte het Zoetermeer om vlak voor het einde van het derde kwart de voor hun bevrijdende 1-0 te scoren.

In het vierde kwart wederom veel kansen, en kwam Nieuwerkerk er eigenlijk gewoon niet meer uit. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 2-0. Een terechte nederlaag dus.

Op 6 april staat de volgende speelronde.