NIEUWERKERK EN SSS IN EVENWICHT

Nieuwerkerk verloor de eerste punten in de competitie, maar met het 1-1 resultaat mag het niet ontevreden zijn. Tegenstander SSS vorig seizoen nog uitkomend in de tweede klasse kwam na rust verdiend op gelijke hoogte in een wedstrijd die redelijk in evenwicht was. Voor de thuisploeg is het bovendien wennen aan andere tegenstand dan het de laatste anderhalf jaar gewend was. Nauwelijks getest en veelal in balbezit, liet SSS uit Klaaswaal vandaag zien, dat er een klasse hoger wel wat anders wordt gevraagd dan alleen goals maken. Het vergt aanpassing, maar de ploeg van trainer Ron Luijten leert doorgaans snel.

Nieuwerkerk trad aan zonder Kevin Kamerbeek. Hij was niet fit en Scott van Dijk was zijn logische vervanger. Verder had trainer Ron Luijten het vertrouwen gegeven aan de dezelfde spelers als vorige week tegen BZC/Zuiderpark.

Het was in de beginfase even schrikken geblazen toen doelman Sander Hoffmann van de thuisclub de bal verspeelde bij het uitverdedigen en daarmee SSS een uitgelezen kans bood al vroeg op voorsprong te komen. Zo ver kwam het niet, want de ervaren doelman klaarde vervolgens het klusje zelf en hield zijn doel alsnog schoon. Het spel ging in het eerste deel redelijk op en neer, alhoewel SSS toen al wat meer in balbezit was. Vooral op het middenveld, maakte de ploeg uit Klaaswaal het de Nieuwerkerkers behoorlijk lastig. Toch was het Nieuwerkerk dat in de 13e minuut bijna toesloeg, maar het harde schot van Bart Slob werd door de SSS doelman op schitterende wijze tot hoekschop verwerkt. Het bleek uitstel van executie, want nauwelijks drie minuten later, schotelde de thuisploeg een van zijn beste aanvallen van de middag voor. Vlot combinatiespel van de spitsen met Stefan van den Vlegel aan de eindpass en Remco Langerveld als uitstekende afmaker. SSS ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het kwam niet echt tot een eindschot. In de 43e minuut had Remco Langerveld de 2-0 op de schoen, toen Mike Janssen de kleine aanvaller vrij voor het doel zette. Met de vingertoppen redde de SSS doelman met een katachtige reactie en zo bleef de stand 1-0 op het bord tot aan de rust.

Na rust namen de gasten het initiatief in handen en drukten zij Nieuwerkerk terug op eigen helft. Een spelbeeld dat we niet vaak de laatste tijd op sportpark Dorrestein hebben gezien. In de 69e minuut was doelman Sander Hoffmann dan eindelijk geslagen. Gezien het spelbeeld viel daarop niets af te dingen en was het afwachten te zien of een van de ploegen nog echt voor de volle winst ging spelen. Voor Nieuwerkerk was het een aderlating dat kort na de tegentreffer, Remco Langerveld met een blessure het veld moest ruimen. SSS antwoordde onmiddellijk door een extra aanvaller in te brengen. Duidelijk ging deze ploeg voor de overwinning. Nieuwerkerk had het niet makkelijk, maar de ploeg hield wel het hoofd koel en zocht in de slotfase zelf ook naar een tweede goal. Die viel er niet. Wellicht dat de gasten nog het meest dichtbij waren, maar een vlammend schot in de 87e minuut verdween naast het doel van Nieuwerkerk doelman Sander Hoffmann.

Ondanks het gelijke spel was over het algemeen tevredenheid bij de supporters. Een echte wedstrijd met twee ploegen is ook wel wat waard. De komende weken zal ons leren of Nieuwerkerk zich bovenin zal kunnen handhaven. Zwarte Pijl en VVOR zijn de komende tegenstanders. En die zijn zeker vergelijkbaar met de tegenstander van vandaag.

Opstelling: Sander Hoffmann – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Scott van Dijk – Shane van den Engel – Wayne van den Burg – Bart Slob – Remco Langerveld (70. Rick Kramer) – Mike Janssen – Stefan van der Vlegel ( 80. Daniel da Cruz)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *