Nieuwerkerk bindt ook Hillegersberg aan de zegekar: 1-6

Nieuwerkerk speelde tegen Hillegersberg, een wedstrijd waar toch een beetje tegenop werd gezien. Er was vandaag een basisplaats ingeruimd voor Stefan van der Vlegel, maar de aanvaller haakt tijdens de warming-up geblesseerd af. Zo verschijnt Wesley van de Dries aan de start van de wedstrijd. Ook is er een basisplaats voor Robert Boeve. Nieuwerkerk start fel, wil snel Hillegersberg op de knie krijgen. Hillegersberg wordt teruggedrongen en in de 8e minuut mag Remco Langerveld een vrije trap nemen op een meter of twintig van het vijandelijke doel. Zijn schot wordt door de doelman gekeerd en tot corner verwerkt. Uit de corner kopt good-old Robert Boeve de 0-1 binnen. Nauwelijks drie minuten staat 0-2 op het scorebord. Nieuwerkerk is in de aanval, Hillegersberg krijgt de bal niet weg en Remco Langerveld schiet de afvallende bal binnen. Daarna zakt Nieuwerkerk in, het tempo gaat omlaag en Hillegersberg wordt zowaar gevaarlijk voor het doel van Sander Hoffmann. Zo houdt Sander met een katachtige reactie de nul na een mooi schot van de spits van Hillegersberg. Hoewel Hillegersberg beter in de wedstrijd komt, worden ze niet echt gevaarlijk en als ze al voor het doel komen is daar nog altijd Sander Hoffmann. Net als Hillegersberg aan succes denkt, gaat Wayne van den Burg in de 31e minuut op avontuur in het strafschopgebied van de tegenstander. Hij wordt ten val gebracht. Remco Langerveld schiet de toegekende strafschop hard op de lat. Geen 0-3, maar die komt er toch. Zeven minuten later speelt Wesley van de Dries zich vrij tussen twee tegenstanders en schiet onberispelijk binnen. Dit is ook de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde beeld: Nieuwerkerk speelt in een te laag tempo en levert ook veel ballen in bij de tegenstander. Toch valt de mooiste aanval in de 46e minuut te noteren: Robert Boeve krijgt de bal op eigen helft, geeft een dieptepass op Remco Langerveld die op zijn beurt op de rand van de 16 voorgeeft op Wayne van den Burg. Laatstgenoemde schiet hard op de lat. Deze aanval verdiende een doelpunt, maar de lat staat voor de 2e maal succes in de weg. In de 60e minuut wordt Remco Langerveld vervangen door Rick Kramer en tien minuten later is het ook einde wedstrijd voor Robert Boeve. Zijn vervanger is Bilal Ouahabi. In de 72e minuut krijgt Hillegersberg wat al een hele tijd in de lucht hing: een doelpunt. Een vrije trap van zeker 20 meter verdwijnt over de muur achter Sander Hoffmann 1-3. Hillegersberg denkt aan meer, maar nu zet Nieuwerkerk aan. In de 74e minuut omzeilt Wayne van den Burg de buitenspelval en zet van links voor op Rick Kramer. Hij mist niet. Nauwelijks drie minuten later zijn de rollen omgedraaid, nu schiet Wayne van den Burg uit een voorzet van Rick Kramer binnen: 1-5. Weer drie minuten staat de eindstand al op het scorebord, 1-6, na weer een doelpunt van Wayne van den Burg die de diepte in is gestuurd en opnieuw de buitenspelval omzeilt. Ondanks heftige protesten van de tegenstander wordt dit doelpunt goedgekeurd. In de 83e minuut komt dan nog Leon Hulshof binnen de lijnen voor Daniël da Cruz. Aan de stand verandert niets meer.

Volgende week het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen HWD.

 

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – N. Weers – J. Bos – B. Meeske – K. Kamerbeek – B. Slob – D. da Cruz (83 L. Hulshof) – R. Boeve (70 B. Ouahabi) – W. van de Dries – W. van den Burg – R. Langerveld (60 R. Kramer).