Na de winst op Ommoord (4-1) bekert Nieuwerkerk verder.

Tegen Ommoord was een basisplaats ingeruimd op het middenveld voor Bilal Ouahabi. Zodoende heeft iedereen binnen Nieuwerkerk speelminuten gekregen en de kans zich in de kijker te spelen bij Ron Luijten. Behalve Remco Langerveld, hij bleef opnieuw aan de kant. Nieuwerkerk begint overtuigend, speelt snel de bal rond, maar de afwerking laat te wensen over. Het aanvalstrio wordt niet of slecht bereikt, waardoor er ook geen druk op het doel van Ommoord kan worden gezet. Pas in de 20e minuut valt de eerste echte kans te noteren voor Nieuwerkerk, Mike Jansen speelt zich knap vrij, maar zijn schot wordt door de Ommoordse doelman tot corner verwerkt. Gaande de eerste helft kruipt Ommoord steeds meer uit zijn schulp en weet kansjes te creëren. Doelman Roy Spierings en eigen falen van de aanval van Ommoord zijn er debet aan dat de nul op het score blijft. Tot de 40e minuut. Dan stapelt Nieuwerkerk achterin fout op fout en profiteert Ommoord maximaal: 0-1.

Nauwelijks twee minuten later is de stand alweer gelijk: Bart Slob kopt een corner snoeihard binnen. Vlak voor rust wordt het 2-1 door Bart Snoeck na voorbereidend werk van Bilal Ouahabi.

In de rust blijft Bilal Ouahabi in de kleedkamer achter, in zijn plaats komt Daniël da Cruz binnen de lijnen. Direct vanaf de aftrap gaat Nieuwerkerk naar voren en binnen 40 seconden wordt de 3-1 binnen geschoten door Shane van den Engel. Nauwelijks 6 minuten later tekent Mike Jansen voor de eindstand 4-1 door een zelf gecreëerde kans hard met links binnen te schieten. In de 65e minuut wordt Stefan van der Vlegel gewisseld voor Rick Kramer en 5 minuten later maakt Jeffrey Bos zijn opwachting voor Menno Homan. De wedstrijd is dan al gespeeld en kabbelt naar het einde. Nog één echte kans valt te noteren en wel voor Ommoord. Maar voor een leeg doel faalt de Rotterdamse aanvaller en wordt het geen 4-2. Vlak voor tijd valt Daniël da Cruz nog geblesseerd uit.

Nieuwerkerk bekert verder, maar erg overtuigend is het nog niet. Een zwakke tegenstander als Ommoord kan toch te lang bijblijven en zelfs voor komen.

Over twee weken de ouverture in de derde klasse met een uitwedstrijd tegen DFC, vorig seizoen lang meestrijdend om het kampioenschap.