MULTIMEDIAVERSLAG : NIEUWERKERK STRIJDEND NAAR ZEGE IN TOPPER

10 november 2018

Nieuwerkerk JO 17-4 – RKDEO JO 17-4 1-0 (0-0)

De buienradar beloofde een droge eerste helft en een natte tweede helft. Zo voorspeld, zo geschiedde. Achteraf kunnen we zeggen dat door de hartstocht van de rood-zwarte strijders niemand door heeft gehad dat het regende. Maar laten we bij het begin beginnen. Het was 13:00 toen de eminence grise van het Nieuwerkerkse arbitercorps floot voor het begin van de topper tussen de nummers 1 en 2 uit de competitie.

Nieuwerkerk en RKDEO begonnen aan hun wedstrijdje handje drukken. Nieuwerkerk zocht combinerend de weg naar voren. RKDEO zocht het meer in de schoten van afstand. Waar Nieuwerkerk in het eerste kwart van de wedstrijd iets sterker oogde, was het RKDEO dat in het tweede kwart iets sterker was. Vlak voor rust greep keeper Finn uitstekend in bij een doorgebroken speler. Rust 0-0.

Na de rust gooide Nieuwerkerk meer strijd in de wedstrijd. Op elke bal werd gelopen en er was veel druk naar voren. Het was in de 48’ dat Nieuwerkerk de bal veroverde en een mooie aanval op zette. Chris zette voor, Melih stapte over en Christian scoorde de 1-0! In het vervolg van de wedstrijd ging RKDEO op zoek naar de de gelijkmaker zonder echt dominant te worden. Nieuwerkerk aasde op de tweede treffer. In een zenuwslopende slotfase wisten beiden ploegen niet meer te scoren. De winst was binnenI

Dankzij de overwinning neemt Nieuwerkerk de koppositie over van RKDEO.

Click —> HIER<— voor de foto’s