Moeizame overwinning.

Opnieuw moest er een wedstrijd in Capelle a/d IJssel gespeeld worden en wel tegen de plaatselijke JO19-4 op Sportpark ‘t Slot. Dit team heeft de twee bekerwedstrijden met zeer ruime cijfers verloren en wilde graag laten zien dat het toch wel een beetje kan voetballen. Wel, het Vriendenteam, dat wist dat het met ruime cijfers moest winnen, oogde in de eerste 45 minuten ongeïnspireerd, ongeconcentreerd en slapjes.

Het Vriendenteam ging mee in het lage tempo van Capelle en elke tweede bal werd verloren. De 0-0 ruststand was daarom ook een heel logische.

In de tweede helft begon de JO19-3 wat feller en probeerde het wat meer druk naar voren te zetten. Het leverde niet echt veel op, maar Capelle kwam onder druk te staan. En dan na ruim een kwartier gespeeld te hebben gaf een middenvelder van Nieuwerkerk een pass aan de spits, die het daarna koel afmaakte, 0-1

. Capelle was van slag en leek rijp voor de slacht, maar enkele kansen werden helaas niet benut door het Vriendenteam. Hierdoor kreeg Capelle weer hoop en de keeper van de JO19-3 moest een paar uitstekende reddingen verrichten om niet de gelijkmaker achter zijn oren te krijgen . Uiteindelijk kon de JO19-3, na bijna een kopie van de 0-1, de tweede treffer aantekenen, 0-2

. Meerdere goals vielen er niet. Einduitslag: 0-2. Hiermee gaat de JO19-3 niet verder in het bekertoernooi, omdat Lekkerkerk_JO19-1 een beter doelsaldo heeft.

Goals:

63e min: 0-1