Matige vertoning. 0-5 nederlaag dik verdiend

Op de training merken we het vaak. Onze jongens vinden voetballen leuk, vragen vanaf het begin om partijtje en moet je vaak bij de les houden om oefeningen serieus te doen. De echte wil om beter te worden is er niet, dat is het verschil met selectieteams.

Vandaag troffen we zo’n team, de JO11-1 van Dilettant. Jongens die coachbaar zijn en de wedstrijd serieus nemen. In de eerste helft spelen we met de wind in de rug. We krijgen de betere kansen, maar missen het gif om te willen scoren. We krijgen veel corners en schieten een paar keer van ver op doel. De lat is de vriend van Dilettant. Die kregen ook al veel kansen, maar ze rondden matig af en Wessel stond goed op zijn plek.

In de tweede helft begonnen we slap. Onze aftrap rolde, net als eerder een keer, al bijna het doel in. Dat vonden we best grappig. 30 seconden later stond het 0-1. Nog steeds lachen. Pas bij de 0-3 gingen we duels winnen, vooral Thijmen liet vandaag zien dat je duels wint als je dat wilt. Als je er slap ingaat, win je ze nooit. Toch kwamen we maar één keer voor de goal. Lucas, die

de ondankbare rol heeft om op veel verschillende plekken te staan, was even rechtsback en kwam als linksbuiten voor de keeper. Zijn lobje ging over.

Dilettant liep uit naar 0-5. Pas bij de penalties mochten we weer op doel schieten. We kunnen het wel.

We hebben nu de drie sterkste teams gehad in deze poule. We gaan nog veel leuke wedstrijden spelen, waar iedereen meer vertrouwen krijgt.

Dank aan de scheidsrechter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *