Liefhebber van het spelletje

Robert Boevé, 37 jaar, is één van de dragende spelers van de ploeg die Nieuwerkerk destijds uit de kelder van de 5e klasse van de KNVB hielp. Samen met ondermeer Bobby Zwang, Jeroen Haak, Richard Homan en Bert Ooms vormde hij de kern van talentvolle jeugdspelers bij de club, die bij de senioren aangeland, Nieuwerkerk in korte tijd omhoogstuwde naar de KNVB 2e klasse. Rob is een uitgesproken nr.10 in het veld, een spelbepalende middenvelder. Iemand met een puntgave techniek, sterk aan de bal en een fluwelen trap.

Liefhebber van voetballen

Robert:” Ik heb wel weer zin in het spelletje gekregen. Ik zie het vooral als een uitdaging voor mezelf. Kijk, rondjes hardlopen is niet mijn ding. Dan zoek ik het toch liever in voetballen. Nu Nieuwerkerk weer in de 4e klasse begint, kreeg ik een flashback. Met schema’s van onze fysiotherapeut Kevin Neleman ben ik voor de zomer rustig gestart om aan mijn conditie te werken. Ik zit nu op 60% van het gewenste niveau. Helaas heb ik in de bekerwedstrijd tegen Aarlanderveen een spierscheuring opgelopen, die me voorlopig aan de kant zet”.

N.B. Robert viel gisteren in bij Nieuwekerk – HWD!

Van lelijk eendje naar prachtige zwaan

Robert:” Destijds hebben we onder trainer Willem den Besten in korte tijd de stap gemaakt van de 4e naar de 2e klasse. Den Besten was de juiste man op de juiste plaats. Hij werkte met ons, een jonge leergierige groep, aan een succesvolle periode bij de club. Van lelijk eendje naar een prachtige zwaan, het zou zo maar weer kunnen gebeuren. We hebben de spelers ervoor in huis. Maar het zal wennen worden aan de manier van voetballen in de 4e klasse”.

Vivre Productions: ode aan culinair & cultureel Rotterdam

Robert vormt met zijn vriend Brendo Festen een succesvol ondernemersduo. Samen schreven ze voor school een eindscriptie over het organiseren van evenementen, tezamen met een ondernemingsplan. Voorzitter Hans Jeroense zocht nog een organisator voor de viering van het 50-jarig bestaan van zijn bedrijf, T. Mulder Rotterdam. Hij gaf ze de kans om aan de slag te gaan. Bijna tien jaar later hebben twee Nieuwerkerkse jongens met hun bedrijf, Vivre Productions, een toonaangevend evenementenbureau. Wie in augustus dit jaar het driedaagse strandfestival Culinesse aan de Zevenhuizense Plas bezocht, kon daar getuige van zijn. Met meer dan 30.000 bezoekers, verscheidene toprestaurants met hun beste chef-koks en een muzikale line-up met Danny Vera, Blof, Kensington en Golden Earring was het festival zeer succesvol. De 8e editie van Culinesse is van goed, beter naar best gegroeid. Rob: ”Naast Culinesse organiseren we eind september op het strand van de Kralingse Plas altijd “Rotterdamse Kost”. Een ander grootschalig evenement is het jaarlijks in februari te vieren “”Chinese Nieuwjaar”, waar op diverse locaties in de stad muziek, culinair en vuurwerk elkaar versterken. Ook “de Tafel van Zuid” in maart op het Deliplein op Katendrecht organiseren wij als evenementenbureau. De combinatie van culinair met cultureel in Rotterdam vormt steeds de basis van ons werk”.