KRAPPE ZEGE VAN NIEUWERKERK OP TOGB

Ook vandaag toonde Nieuwerkerk twee gezichten. Nu was de eerste helft van goed gehalte, ofschoon het wel opnieuw aan het verzilveren van het groot aantal kansen schortte. Jammer genoeg was Nieuwerkerk in de tweede helft geen schim meer van voor de rust. Toegegeven de vele mutaties  na rust waren niet echt bevorderlijk, maar dat is nu eenmaal inherent aan een oefenwedstrijd. TOGB was in de slotfase zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar zover kwam het dus niet.

Trainer Ron Luijten kon niet beschikken over Remco Langerveld, maar verder mocht de gehele selectie inclusief debutant Rolf van Bommel aantreden.
Vanaf de eerste minuut was het veelal eenrichtingsverkeer, waarin de actieve rol van Rowendy Schoop als echt aanspeelpunt opviel en steeds aan het begin van de aanvallen stond. Hij had zijn optreden nog meer glans kunnen geven door ook aan het einde ervan scherper te zijn, maar scoren was opnieuw niet voor hem weggelegd. Zo stuitte hij in de eerste minuten van de wedstrijd al drie keer op de doelman van de bezoekers. Het duurde tot de 25e minuut voordat Nieuwerkerk eindelijk de score wist te openen. Het was de achtste kans die dus wel in een doelpunt werd omgezet. Rick Kramer zette op links voor en aanvoerder Bart Slob knikte prima binnen. In de 31e minuut kwam Nieuwerkerk op een 2-0 voorsprong. Eerst verzuimde Rowendy Schoop opnieuw de trekker over te halen na een prima aanval opgezet door de voor rust goed op dreef zijnde Rick Kramer en Rens Blok. De hoekschop van Rick Kramer die deze aanval opleverde, werd een prooi voor Roy de Oude en dat betekende de 2-0 voorsprong. Het eerste gevaar van TOGB in de 43e minuut had ook zomaar de 2-1 kunnen zijn, want doelman Roy Spierings had hulp op de doellijn nodig om zijn doel schoon te houden. Na rust met vier wissels bij de start, kwam Nieuwerkerk slecht uit de startblokken. Kenmerkend was de manier waarop TOGB kort na rust wel de aansluitingstreffer wist te maken. Een vrije doortocht langs drie verdedigers en doelman Roy Spierings was geslagen. Nieuwerkerk wist het spel daarna niet echt meer naar zich toe te trekken. Het gaf het middenveld grotendeels prijs en wist nauwelijks nog in scoringspositie te komen. Het liep in deze fase meer achter dan vooruit. De 2-1 voorsprong bleef wel staan, alhoewel TOGB in de slotfase dichtbij de gelijkmaker was, maar de treffer vanwege buitenspel werd geannuleerd. Rest de vraag of de ploeg van trainer Ron Luijten nu echt klaar is voor het duel van komende zaterdag met SSS met als inzet de 1e periodetitel. Het vertrouwen in een goed resultaat is er en dat is belangrijk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.