Klanten kunnen rekenen op Henk en Arnaud ter Maten

“Ik voetbalde nog op de Rijskade”, vertelt Henk ter Maten (67) over zijn band met vv Nieuwerkerk. “Ik speelde in het eerste elftal, mijn moeder Truus heeft jarenlang achter de bar gestaan.” Dat weet Henks zoon Arnaud (40) zich ook nog te herinneren. “Ik kreeg altijd een gulden van mijn vader om snoep te kopen in de kantine. Van oma mocht ik die gulden dan houden en toch kreeg ik de snoep. Bij mijn neven precies hetzelfde. Ik denk dat oma dan wel eigen guldens in de kassa stopte maar zeker weet ik dat niet. Maar dat is nu wel verjaard toch?”

Henk: “Ik hoor bij een groepje ouwelui op de club. We zijn nauw betrokken bij de vereniging en het eerste elftal. Met ons clubje hebben we overal een mening over. Maar dat ploegie wordt steeds kleiner. Ik probeer nu ook Arnaud meer bij de club en de sponsors te betrekken. Ik ben wel trots dat hij ook de club sponsort.”

Arnaud: “Ik kon niet zo goed voetballen als mijn vader. Pa was altijd wel mijn trainer, tot de B5. Het voetbal leek nergens op, maar we hadden veel plezier. Mijn drie zoons Luc (18-2), Stijn (14-5) en Thom (12-5) voetballen alle drie. Ik ben de trainer van Stijns team. Net als mijn pa toen, vind ik het nu heel leuk om zo met die groep bezig te zijn.”

“Ik ben net als mijn vader in de bouw beland. Opa werkte ook al in de bouw, mijn vader en dus was het logisch dat ik dat ook ging doen. Ik startte als calculator bij Van Wijnen, we deden nieuwbouwtrajecten. In tegenstelling tot mijn vader rekenden wij alles wel door met een computer natuurlijk.”

Arnaud en He

Henk: “Dat heb ik niet nodig. Ik zit met mijn bedrijf Zuidplas Dakbedekkingen in platte daken, dus dat rekent allemaal recht toe recht aan. Ik reken een offerte nog steeds met een potloodje op papier uit. Pas als ik de opdracht heb, gaat het de computer in. Ik startte jaren geleden als calculator in dakbedekkingen bij Asbiton in Dordrecht. In no time zat ik in de directie daar, ze herkenden mijn zakelijk inzicht. Ik zag ook dat het daar misging en om niet met die club ten onder te gaan startte ik samen met mijn compagnon Gerrit de Keizer het bedrijf Keima. Tussen 1993 en 2013 hadden we een goed bedrijf in dakbedekkingen. Op de top hadden we 65 man in dienst. Maar door de crisis in de bouw hielden we in 2013 niks meer over aan klussen. Toen hebben we de stekker eruit getrokken.”

Henk: “Ik werk met mijn bedrijf alleen met ZZP-ers. We doen veel mooie klussen, zoals zorginstelling Salem in Ridderkerk, dat helemaal gerenoveerd wordt. Ik ben nu 67 en gezond en ik doe het werk graag. Het werk komt redelijk makkelijk binnen, de omzet voor dit jaar is al binnen. Zo’n ontwikkeling als zonnepanelen zorgt ook voor werk. Laatst wilde een bedrijf zijn dak vol gooien met panelen, maar uit dakinspectie bleek dat het dak eerst vernieuwd moest worden om die last te dragen. Dus ik ga nog wel even door zo.”

Arnaud: “Ik specialiseerde in calculaties voor schadeherstel bij particulieren. Renze Koenraads zocht iemand in zijn Bredase bedrijf Koenraads naast hemzelf en zijn zus Inge. Ik klikte goed dus ben nu mede-eigenaar. We hebben contracten met grote verzekeraars en komen in actie als er een schademelding is bij particulieren. Zo’n 60% van de schades komt door waterschade, 20% is door brand en 20% door inbraak. Dat is specialistisch werk, maar weinig bouwbedrijven kunnen omgaan met dit soort klussen bij particulieren. Regelmatig zijn er spoedklussen ’s nachts bijvoorbeeld. Daarbij is de communicatie naar klanten cruciaal, vaak omdat er pieken zijn in het werk. Na de drie stormen die vorig jaar kort na elkaar kwamen, hadden we 1500 meldingen in een paar dagen. Dan is communicatie cruciaal, want iedereen wil snel geholpen worden wat natuurlijk niet kan. Ook de administratie moet tiptop in orde zijn, want verzekeraars kijken altijd mee. Bij ons kunnen de boeken op ieder moment open.”

“Koenraads werkt met eigen personeel. Als we een schade komen opnemen of repareren is het belangrijk dat er een herkenbaar bedrijf komt dat door de verzekeraar is aangewezen. Dus komen medewerkers in bussen en kleding van Koenraads. Het gaat goed met het bedrijf, we hebben naast Breda nu ook vestigingen in Hendrik Ido Ambacht en Lexmond en in totaal zo’n 80 medewerkers. We zijn wel realistisch, Koenraads moet beheersbaar blijven, want zo blijft het bedrijf gezond.”

Henk: “Het verenigingsleven op de voetbalclub vind ik geweldig, al is het anders dan vroeger. De jeugd kwam toen samen op de club voor disco’s en voor klaverjassen. Dat soort activiteiten komt bij vv Nieuwerkerk niet an de grond. Ook rond de wedstrijden van het eerste elftal mag de beleving nog een stuk beter. Het is al beter sinds we op zaterdag spelen, maar nog niet genoeg. Maar ja, allemaal ideeën genoeg, maar wie gaat het doen?”

Arnaud: “Ik ben nu meer bij de sponsors betrokken. We hebben geweldige avonden gehad en samen met andere sponsors moeten we ook dingen kunnen organiseren. We hoeven het niet van anderen af te laten hangen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *