KAMPIOENSCHAP O23 COMPLIMENT VOOR GEHELE JEUGDOPLEIDING VV NIEUWERKERK

vv Nieuwerkerk O23 kampioen 3e divisie !

Door: Michel Laanen

Na vorige week een zwaarbevochten 1-1 bij koploper Jodan Boys O23 uit het vuur te hebben gesleept, bleef VVN O23 op de voorlaatste speeldag van de competitie op de 2e plaats staan met slechts 1 punt achter op de koploper.
Theoretisch was een kampioenschap en dus promotie nog steeds mogelijk, maar het lot lag helaas niet meer in eigen hand.

Jodan Boys speelde zaterdag haar laatste wedstrijd om 12.15 uur tegen ARC, wat de 3e plaats van de competitie bezette. Het werd een bloedstollende partij, waar ARC haar sportieve plicht deed en wellicht wel meer dan dat; Jodan Boys werd met 2-0 verslagen waardoor VVN wist wat het te doen stond in haar wedstrijd tegen Sparta O23 om 16.15 uur op Sportpark Dorrestein.

Het werd een prachtige wedstrijd met een nog mooier einde. Na 10 minuten kwam VVN 1-0 voor, maar het spel was gehaast en te onrustig. Wellicht speelden de zenuwen van het naderende kampioenschap de ploeg wat parten en door het uitblijven van de 2-0, bleef het spannend. De kans op een tegendoelpunt bleef in de lucht hangen en een gelijkspel was immers niet voldoende, aangezien het doelsaldo van Jodan Boys iets beter was.
In de 2e helft kwam er een ander Nieuwerkerk uit de kleedkamer, vastberaden om deze klus te klaren en aangemoedigd door haar grote vaste supportersschare die de ploeg weer ouderwets met megafoon en vuurwerk ondersteunde. Met veel druk, strijd en goed positiespel werd Sparta vastgezet en de wil opgelegd. De 2-0 na een kwartier in de 2e helft kwam als een bevrijding. De ploeg liet daarna zien de terechte kampioen van deze afdeling te zijn en een maatje te groot voor dit Sparta. Snel en soepel liep VVN uit naar een veilige 5-0 voorsprong.
Een dubieuze penalty in de laatste minuut zorgde voor de 5-1 maar dat mocht de pret niet meer drukken. Kampioen van de 3e divisie !

Een mooi feestje voor deze jonge en talentvolle groep waar de gemiddelde leeftijd amper 19 jaar is en die bijna compleet bestaat uit jongens die binnen deze vereniging zijn opgeleid.
Een prestatie van formaat als je de beloftenteams van grote en gerenommeerde verenigingen als ARC, Sparta, VOC en Jodan Boys achter je weet te laten en dus nog een divisie hoger gaat spelen. Complimenten voor deze spelersgroep en voor de trainers Maurice van Buren en Thijs Steine.

Maar ook complimenten voor het gehele opleidingsapparaat van de club. Een zware taak waar veel tijd en energie in zit en waar soms ook moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.
3 weken geleden werd bekend dat VV Nieuwerkerk op de ranglijst van het niveau waarop de hoogste jeugdteams in Nederland spelen, was gestegen van de 77e naar de 45e plaats. Afgelopen zaterdag werden er in totaal 3 selectieteams kampioen, waaronder dus het hoogste opleidingsteam, de O23.

Ontwikkelingen die bevestigen dat de club op de juiste weg is en een waardering voor iedereen die zich bij VV Nieuwerkerk met het opleiden en begeleiden van de jeugd bezig houdt……..Keep up the good work !

3 Replies to “KAMPIOENSCHAP O23 COMPLIMENT VOOR GEHELE JEUGDOPLEIDING VV NIEUWERKERK”

1. Een prachtig resultaat en de hartelijke felicitaties voor het team en de trainers/begeleiders. Terecht staat in het verslag dat dit mede een verdienste is van het gevoerde jeugdopleidingsbeleid en dat verdient dan ook een groot compliment. Mede door deze resultaten staan er straks (en nu al!!!) spelers klaar om zo in te stappen bij de 1e selectie.
    Het bestuur en de jeugdopleiding heeft met het inbrengen van O23 in deze competitie een juist en toekomstgericht
    besluit genomen. Daarvoor alle lof!!!

2. Een mooi resultaat van dit jonge team en goed voor de toekomst van de selectie. Nu opnieuw een stap hoger voor O23 en dat zal de weerstand zeker ten goede komen. De juiste weg is ingeslagen. De club vaart er wel bij. Proficiat aan spelers en technische staf. Een speciaal compliment aan Michel Laanen voor het goede verslag en hopelijk heb je de smaak te pakken, want dit team verdient meer aandacht.