JO12-5 windt wind om vingers en wint

De JO12-5 van VV Nieuwerkerk heeft de eerste 3 punten van de tweede seizoenshelft binnen. Op een stormachtig maar zonnig sportpark Dorrestein was goed voetbal tegen VOC JO12-3 eigenlijk niet mogelijk. Er werd door de harde wind in beide helften vooral op één helft gevoetbald, maar de invloed van de wind maakte het voor de supporters een spannend duel.

De ploeg van coaches Edward en Geert-Willem was strategisch vroeg uit de kleedkamer gekomen om de eerste helft met wind in de rug te kunnen spelen om zo te proberen een comfortabele voorsprong op te bouwen voor een heftige tweede helft. Zonder Damien maar met Devanté in de gelederen werd de eerste helft door de wind inderdaad vrijwel éénrichtingverkeer op de goalie van VOC. Maar scoren is natuurlijk vers 2. De bal wilde er echter maar niet in. Er werd gecombineerd, maar vaak bleef het speelveld te compact waardoor in de kleine ruimtes geen ruimte ontstond voor een schot. De openingsgoal viel uiteindelijk toch. Lucas tikte een voorzet van Devanté binnen.

Ondanks de wind kwam VOC er af en toe toch uit, en dat leidde prompt tot de 1-1. Vanaf de linkerhelft vloog een schot op goal over keeper Damian in de kruising. Sven wist aan de andere kant op dezelfde wijze een bal op de kruising te jagen, maar de meest kansen werden niet afgemaakt. Het lukte Jasper wel de 2-1 erin te jassen. Goed opgesteld bij de tweede paal bracht Jasper het geleerde op de training in de praktijk. Hij tikte een door de wind afzwaaiend schot van Devanté van dichtbij binnen.

De spelers bleven tijdens de rust op het veld. Sven nam de doelpositie over van Damian en ook de tegenstander wisselde van keeper.
Grote vraag was of de minimale voorsprong in de tweede helft kon worden geconsolideerd, want met wind tegen voetballen is zeer lastig. En dat bleek. Er ontstonden voor de goal van Nieuwerkerk veel hachelijke situaties waarbij de bal er voor VOC maar niet in wilde. Nieuwerkerk verdedigde met Akio, Damian, Devanté, Giovanni, Jasper, Jayden, Lucas, Max en Tom voor wat ze waard waren. De inspanning leidde bij Giovanni en Lucas tot pijntjes. Sven temporiseerde veelvuldig het spel door doeltrappen te rekken en de bal nog even stil te leggen. In een van de spaarzame uitvallen viel onverwacht de 3-1 voorsprong voor Nieuwerkerk. De keeper van VOC kwam dusdanig ver uit om de bal op te vangen dat het oppakken van de bal door de goed fluitende scheidsrechter als handsbal werd gezien. Damian schoot de vrije trap op 15 meter van de goal richting keeper die de bal niet goed wist te hándelen waardoor de bal over de doellijn ging. De vreugde was echter van korte duur….de daarop volgende aanval van VOC leidde direct tot de 3-2 en gaf de bezoekers met 10 minuten op de klok nog hoop.
Vlak daarna kreeg VOC ook een vrije trap voor hands buiten het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter beoordeelde dat Sven de bal voorbij de (denkbeeldige) lijn nog in zijn handen had toen hij de bal uittrapte. De vrije trap (zie foto’s) leidde niet tot de gelijkmaker.

Al met al werd de tomeloze inzet van de jongens van VV Nieuwerkerk beloond met een 3-2 winst.

Aanstaande zaterdag wacht in Nieuwerkerk de thuiswedstrijd tegen DSO Zoetermeer.

One Reply to “JO12-5 windt wind om vingers en wint”

1. Goed werk van de stoere mannen.
    Samen de overwinning bevochten. Ook in ongunstige weersomstandigheden kan er gewonnen worden.
    Goed gedaan!