JO12-5 maakt progressie zonder te winnen

Voor de tweede keer dit seizoen mochten de jongens JO12-5 het opnemen tegen de JO12-3 van BVCB uit Bergschenhoek. Beide ploegen waren afgelopen najaar ook al poulegenoten en toen gingen onze jongens met 0-5 ten onder tegen de uiteindelijke kampioen van de najaarscompetitie. Dit maal werd het 3-0, maar minstens 1 doelpunt ontstond onnodig.

Met alle voetballers beschikbaar en fit begonnen de jongens na de voorjaarsvakantiestop aan de vierde wedstrijd van de voorjaarscompetitie. De wedstrijd ging gelijk op al had de straffe zijwind wel degelijk invloed op het spel. In het eerste kwart werd goed gespeeld en deden we niks onder voor de kampioen. Er werd lekker gespeeld al bleven echt grote kansen aan beide kanten uit. In het eerste kwart werd goed gespeeld en deden ze niks onder voor de kampioen. De 1-0 voor BVCB viel dan ook uit het niks. Een uitverdedigde bal belandde bij een tegenstander die vervolgens uithaalde en via het lichaam van Giovanni de bal van richting zag veranderen achter de keeper. Het tweede kwart ging ook weer gelijk op, en met enkele reddingen aan beide zijden hielden de keepers hun goal schoon.

In de tweede helft leidde balverlies bij een indribbeluitbal op het middenveld tot een counter die behendig door de middenvelder van BVCB in het net werd gelegd nadat hij door de verdediging was gesoleerd. Een puike goal al was het die van de tegenstander. Nieuwerkerk kreeg nog wel enkele kansen, maar een bal voor langs, op de lat en een gevaarlijke scrimmage voor de goal leidde niet tot de aansluitingstreffer, sterker nog, in de slotfase werd het nog 3-0.

Desalniettemin was het spelbeeld ten opzichte van het najaar al flink beter geworden en was de conditie veel beter op peil. Dat belooft wat voor de komende wedstrijden, zoals a.s. zaterdag thuis tegen Berkel JO12-3.

One Reply to “JO12-5 maakt progressie zonder te winnen”

1. Niet alle nederlagen zijn hetzelfde!
    Je kunt goed spelen en toch verliezen.
    Dan moet je de volgende wedstrijd weer zo spelen en win je gewoon.
    Blijf gaan mannen!