JO12-5 deelt punten met Zestienhoven JO12-4

Heerlijk zonnetje, beetje wind, het was heerlijk toeven op het voetbalveld deze ochtend. Na 4 weken rust konden de jongens van Nieuwerkerk JO12-5 weer aan de bak voor een duel in de staart van de competitie.

De jongens begonnen goed en stichtten gelijk gevaar in de defensie van Zestienhoven. Na 10 minuten wist Tom met buitenkant schoen / hak een Van Persie achtige actie te maken en de 0-1 op het scorebord te zetten. De voorzet kwam van Jayden vanaf links waar hij in de eerste helft was geposteerd. De wedstrijd ging verder gelijk op in het eerste kwartier en Nieuwerkerk kreeg kansen (zie filmpje).

Maar in het tweede bedrijf van de eerste helft lukte het niet meer zo en al snel wist de tegenstander twee keer de bal achter Damian in de goal te krijgen. Bij de 1-1 kreeg Damian nog een hand tegen de bal, maar in de rebound was het raak.

In de tweede helft lag Nieuwerkerk vrijwel volledig onder druk van de goede aanvallers van Zestienhoven. In een soort handbalverdediging werden de jongens uit Rotterdam Overschie op afstand gehouden waardoor de kansen over, naast of recht op de keeper gingen. Het lukte Zestienhoven niet om een gaatje te vinden. Keeper Sven wist met zijn verdedigers Gio, Akio, Damian en Jayden (zie foto) de gelederen gesloten te houden waardoor er uit de 12 aanvallen in de tweede helft geen score volgende.

Jayden verdedigt uit alle macht de 2-2

Toch kreeg Nieuwerkerk kansen, verre uittrappen zetten Damien in de spits op scherp, maar hij kreeg de bal er niet in. In de laatste 10 minuten mocht vertrouwde rechtsback Max ook gevaar stichten voorin, en met flink doorzetten en hangen en wurgen lukte het in de slotminuten voor de tweede keer de bal achter de keeper te krijgen. Het was de tweede goal voor Max dit seizoen en leverde de jongens JO12-5 een punt op die werd gevierd als een overwinning.

Volgende week speelt JO12-5 om 10:00 uur thuis tegen TOGB

One Reply to “JO12-5 deelt punten met Zestienhoven JO12-4”