JO12-4 aan kop na 9-0 zege

Na drie vrije zaterdagen trof JO12-4 het dolende Spirit in Ouderkerk aan de IJssel. Deze tegenstander bleek zoals verwacht de ideale opmaat maar twee spannende slotwedstrijden. Nieuwerkerk won afgetekend met 0-9 en mag nog steeds hopen op een nieuwe kampioensschaal.

Het verhaal van deze wedstrijd begon al op de woensdagtraining. Bij een ongelukkige botsing raakte Stijn korte tijd buiten westen en moest hij direct voor onderzoek naar de spoedeisende hulp. Hoewel de schrik er bij iedereen flink in zat, kwam de snelle rechtsbuiten zelf er ‘dizzy’ en met een buil op het hoofd genadig vanaf. Oscar, het andere slachtoffer, hield zelfs helemaal niets over aan de klap. Beide spelers stonden aan de aftrap in Ouderkerk, hoewel vooraf al was afgesproken dat het optreden van Stijn uit voorzorg niet langer dan een helft mocht duren. Omdat ook Gaby vermoeid was teruggekomen van schoolkamp, was Finn Domenie voor deze gelegenheid bij de ploeg gehaald. Hoewel de Algera-brug hinderlijker in de weg zou liggen dan de O12-3 van Spirit, werd ook duidelijk dat onze jongens niet gewend zijn om op echt gras te spelen. De mannen hadden op de natuurlijke ondergrond vaker dan normaal ‘ruzie met de bal’, waardoor combinaties maar zelden uit de verf kwamen. Spirit deed daardoor in de openingsfase niet eens echt onder voor Nieuwerkerk. Toch was de eerste grote kans voor het bezoekende team. Jasper trapte van dichtbij half over de bal waardoor deze gelegenheid verloren ging. Spirit was gevaarlijk uit een corner, maar waar de thuisploeg de bal niet over de lijn kreeg lukte dat JO12-4 even later wel. Tobie toverde de afvallende bal via de binnenkant van de paal achter de verbouwereerde Spirit-goalie: 0-1. Op de counter kreeg de thuisploeg een enorme kans op de gelijkmaker. Maar zoals zo vaak had Thijmen een geweldige reactie in huis op het harde schot van dichtbij. Nieuwerkerk schakelde na deze waarschuwing een tandje bij en kwam steeds vaker gevaarlijk dicht bij het doel van Spirit. Jasper kreeg op aangeven van Finn H. zijn tweede grote kans en deze keer was het schot hard, hoog, en raak: 0-2. Mees kreeg de handen op elkaar met een aantal mooie dribbels en Daniël stuitte nog op de keeper. Even later was het wel raak, toen Daniël de bal klaarlegde voor Jaydey, die de 0-3 binnen pegelde. Vlak voor rust kon Finn H. door aan de rechterkant. Zijn voorzet werd door Daniël keurig binnen getikt: 0-4. Na de pauze kwam Stijn binnen de lijnen en aan niets was te merken dat hij een paar dagen eerder nog knock-out was gegaan. Integendeel, fris en fruitig rende hij over de rechterflank zijn tegenstander voorbij. De 5-0 kwam dan ook uit een voorzet van Stijn, die de keeper van Spirit de bal in eigen doel zag frommelen. Finn Domenie was de hele wedstrijd lastig voor de achterhoede van de Ouderkerkers. Zijn sterke doorzetten bracht de bal bij Stijn, die de 6-0 binnen werkte. Even later werd een hoekschop van Stijn door Finn H. aangenomen en van dichtbij rustig binnen getikt: 7-0. De 8-0 werd gemaakt door Tobie die heel alert inviel na een blessure van Daniël. Finn H. zette de eindstand op 9-0 toen hij bij een hoekschop alle ruimte kreeg voor een zelf-pass en vrij kon inschieten.

In de komende twee weken valt de beslissing in de derde klasse 1. UPDATE: Alphia heeft door een 6-0 overwinning een doelsaldo van -1 ten opzichte van Nieuwerkerk. Wij staan nu bovenaan! Voor Nieuwerkerk staan er twee toppers op het programma en het team zal alles moeten geven om tot de laatste speeldag mee te strijden om de titel. Eerst moet thuis subtopper Olympia (liefst met ruime cijfers) opzij worden gezet. Op de laatste speeldag volgt in dat geval de finale tegen nummer drie Jodan Boys. Zet ‘m op!