JO12-4 vergooit titelkansen

Alleen een wonder kan Nieuwerkerk JO12-4 aan een nieuw kampioenschap helpen. De favoriet beet zich volledig stuk op het taaie Olympia JO12-2 en verloor onverwachts met 1-2. Concurrent Alphia won wel en heeft de titel volgende week voor het grijpen.

In veel opzichten was het een ‘zwarte zaterdag’ op het complex van Nieuwerkerk. Door het overvolle programma was het een drukte van jewelste, maar de uitdrukking vat ook perfect samen wat onze ploeg – spelend in het zwarte reservetenue – deze wedstrijd liet zien. Middenmoter Olympia kwam met slechts zeven spelers opdagen, waardoor Nieuwerkerk de hele wedstrijd met een man meer mocht spelen. Een unieke kans, die op geen enkele wijze werd gegrepen door JO12-4. Vanaf het begin ontbrak het bij de thuisploeg aan enthousiasme en felheid. Een groot contrast met de bezoekers, die knokten voor elke bal, alsof zij voor het kampioenschap streden. Olympia creëerde in ondertal meer kansen en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Nieuwerkerk deed iets terug via Vico – de vervanger van de afwezige Jaydey – en heel even leek het erop dat Nieuwerkerk zich kon herstellen. Maar het was niet genoeg en uiteindelijk trokken de Gouwenaars aan het langste eind: 1-2.

De opdracht op de een-na-laatste speeldag was simpel: winnen! Het liefst met ruime cijfers. De omstandigheden waren goed: kunstgras, mooi weer en een tegenstander met slechts zeven spelers. Toch lukte er niets en speelde iedereen ondermaats. Ook dat is voetbal.

Volgende week wacht nog een leuke pot tegen Jodan Boys. Nieuwerkerk mag bij winst stiekem hopen dat Alphia van Be Fair verliest, al is dat onwaarschijnlijk. Hoe dan ook, dat JO12-4 weer tot de laatste speeldag in de race is, blijft een knappe prestatie!