JO12-4 sluit af met derde plek

Nieuwerkerk JO12-4 heeft de laatste competitiewedstrijd tegen Jodan Boys JO12-2 verloren. In Gouda werd het – zwaar geflatteerd – 6-2. Door dit resultaat moest Nieuwerkerk genoegen nemen met de derde plek in de poule en eindigde de gastheren op de tweede plaats. Alphia verzekerde zich op de slotdag van het kampioenschap.

Een nieuw kampioenschap zat er na het debacle tegen Olympia al niet meer in, maar het was de moeite waard om nog een keer gas te geven voor de runner-up positie. In het eerste bedrijf was daar echter nog weinig van te merken. Nieuwerkerk speelde voorzichtig, soms ronduit slap, en moest in Jodan Boys vaak de meerdere kennen qua duelkracht. Een schietkans van Jasper daargelaten, was de beginfase duidelijk voor de gastheren, al kregen zij de 1-0 wel heel makkelijk in de schoot geworpen. Na moeizaam uitverdedigen belandde de bal in de voeten van een tegenstander die met een simpele punter de bal dankbaar in het half verlaten doel kon prikken. Na deze tegenvaller kwamen er gelukkig ook kansen voor Nieuwerkerk. Een mooie steekbal van Jasper kwam bij Finn die zijn punter op de benen van de keeper zag eindigen. Even later zette Stijn goed door op rechts. Hij bezorgde de bal bij Jasper, die sterk speelde en nu weer een slim balletje breed in huis had. Finn pakte vervolgens het cadeautje niet uit, want zijn inzet vloog ruim over het doel. Jaydey probeerde het nog eens van afstand, maar zijn schot ging naast. Na deze gemiste kansen kwamen de gastheren onverwachts op 2-0. Een ongevaarlijk ogende aanval eindigde met een rare stuiter achter doelman Thijmen. Het verschil tussen beide teams was dat de Jodan Boys veel brutaler waren dan onze jongens en de 2-0 ruststand was daarom niet onverdiend.

In de tweede helft tapte Nieuwerkerk opeens uit een heel ander vaatje. Het tempo ging omhoog en dat kwam het spel ten goede. Stijn gaf voor op de inglijdende Tobie die net een teen tekort kwam om de bal tegen het net te duwen. Gaby schoot van dichtbij hard op de handen van de keeper en Jasper deed even later hetzelfde van iets grotere afstand. De druk werd van achteruit opgevoerd door Oscar en op het middenveld werkten Daniel en Tobie zich een slag in de rondte. Finn passte vanaf de zijlijn op Tobie die met een heerlijke kopbal de keeper tot een redding dwong. Een vloeiende combinatie tussen Finn en Jaydey zette de Goudse verdedigers op het verkeerde been. Finn passte de bal op de vrijstaande Stijn, die keurig binnen schoot: 2-1. Even later viel zelfs de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Jaydey en Tobie. Tobie stak de bal op de lopende Finn die alleen doorging en de bal in de verre hoek plaatste: 2-2. Jodan Boys was rijp voor de slacht. Maar precies op dat moment gebeurde er van alles. Eerst struikelde de scheidsrechter bij de omschakeling en moest het heerschap zich met een zere kont laten vervangen. Vervolgens bleek de thuisclub van het ene op het andere moment te beschikken over een hele grote selectie.. In de verwarring na het incident met de leidsman was het nauwelijks opgevallen dat er versterking was aangerukt! Spelers in shirts met rugnummers hadden we daarvoor nog niet gezien, maar bij elke invaller werd de thuisploeg er wel veel sterker op. Jodan Boys was letterlijk onherkenbaar en liep binnen no-time uit naar 4-2. Duidelijk was dat protesteren tegen dit onrecht geen zin had en gelaten incasseerde Nieuwerkerk in de slotfase nog twee treffers, waarmee de wedstrijd alsnog in mineur eindigde.

Heel vervelend dat bepaalde clubs zo te werk gaan, en jammer dat we zo moeten afsluiten. Maar we nemen het eerste kwartier na rust mee naar de komende toernooien. In die fase lieten de jongens zien goed te kunnen voetballen. Niet voor niets waren ze al eens kampioen in deze fijne voetbaljaargang!