JO12-4 knokt zich naar belangrijke winst bij Kamerik

JO12-4 heeft goede zaken gedaan aan kop van de derde klasse 1. Op vreemd terrein werd Kamerik in een spectaculair en spannend duel verslagen met 3-5.

De reis ging voor de tweede achtereenvolgende zaterdag naar de gemeente Woerden. Deze keer was het pittoreske Kamerik de bestemming, Een dorp met 3767 inwoners – die van het kerkdorpje Kanis er bij opgeteld. ‘Ontdek je plekje’ dus in de provincie Utrecht, toevallig ook de regio die werd getroffen door de aanslag waarvoor door alle teams eerst een moment van stilte in acht werd genomen (zie foto).
Kamerik JO12-1 haalde voor het treffen met Nieuwerkerk negen punten uit drie wedstrijden en begon daardoor met minder verliespunten dan Nieuwerkerk aan deze topper. Nieuwerkerk haalde al 13 punten, maar speelde twee wedstrijden meer. Beide ploegen waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd, waarbij ook het verschil in speelstijl snel duidelijk werd. Het opportunistische spel van de fysiek sterke gastheren oogde gevaarlijk, terwijl Nieuwerkerk het probeerde met vloeiende combinaties. Toch waren de eerste mogelijkheden voor JO12-4, met schoten van Jaydey (gestopt) en Stijn (over). Maar de beste kans in de beginfase was voor Kamerik toen een doorgebroken speler oog in oog met Thijmen stond en de bal gelukkig aan de voor hem verkeerde kant van de paal schoof. De volgende kansen waren voor Finn. Eerst zeilde zijn schot net over en naast de kruising en even later verzuimde hij de bal van dichtbij tussen de palen te schieten. Een nieuwe poging van Jaydey ging net naast en Gaby probeerde het nog twee keer van grote afstand. Stijn leek te gaan scoren na een steekbal van Finn, maar de bal vloog weer rakelings over het doel. Kamerik kwam niet meer onder de druk vandaan en moest een aantal corners toestaan. Een mooie hoekschop van Stijn viel voor de voeten van Oscar die de bal ondanks de drukte voor het doel bij Finn wist te krijgen. De aanvaller was nu wel trefzeker: 0-1. Kamerik maakte een aangeslagen indruk en Jaydey profiteerde direct van die onzekerheid door goed te storen en het cadeautje dan ook maar zelf uit te pakken middels een rake schuiver: 2-0. Na de eerste time-out bleef Nieuwerkerk veruit de sterkste ploeg en kon de 3-0 niet uitblijven. Stijn zette goed door op de rechterflank waarna Tobie een perfect voorzet in huis had. Finn controleerde de bal en schoot de 3-0 tegen de touwen. Kamerik probeerde het wel, vooral met lange ballen naar voren, maar daar stonden Gaby en Oscar steeds klaar om de bal te onderscheppen. Het meegereisde publiek vermaakte zich in de slotfase van het eerste bedrijf met een aantal mooie combinaties en individuele acties. De hard werkende Mees kopte een corner van Stijn net over het doel en Jasper bood Daniel nog een kans, maar de score liep voor rust niet verder op.
In de tweede helft wakkerde de strijd onverwachts aan. In het zadel geholpen door een serie slordigheden van onze JO12 kreeg de thuisploeg weer wat vertrouwen en moest Nieuwerkerk soms ver terug op eigen helft. Een verkeerd genomen (maar niet afgefloten) uitbal werd hoog voor het doel gebracht en via het achterhoofd van een aanvaller van Kamerik tot doelpunt gepromoveerd: 1-3. De marge van drie goals werd even later hersteld toen Mees de ruimte zag en Finn aanspeelde. Finn passeerde zijn tegenstander en schonk de kans aan Daniel, die rustig bleef en de bal in twee instanties achter de keeper werkte (1-4). Toch was het nog niet klaar in Kamerik. Wederom een gevaarlijk indraaiende hoge bal vanaf de zijkant viel via de binnenkant van de paal binnen: 2-4. De time out was nodig om even op adem te komen, want in de tweede helft oogde Nieuwerkerk allerminst zeker. Het momentje rust mocht niet baten. Door slap verdedigen mocht Kamerik drie keer achter elkaar aanleggen met de onvermijdelijke 3-4 als gevolg. Even later kreeg Thijmen gelukkig net een vuist tegen een nieuwe hoge voorzet en bleef de gelijkmaker in deze moeilijke fase uit. De opluchting was dan ook groot toen Daniel even later sterk doorzette na een prima pass van Tobie en de bal heerlijk onder de keeper door punterde: 3-5! De punten leken weliswaar binnen voor Nieuwerkerk, maar de strijd ging nog even door. Over en weer werden overtredingen gemaakt en het spel moest door deze onvriendelijkheden een paar keer worden onderbroken. Kamerik kreeg nog een tweetal mogelijkheden. Thijmen ranselde een vrije trap uit zijn doel en in de allerlaatste seconde belandde er zelfs nog een bal op de paal. Verder liet de koploper het niet komen.

Een verdiende overwinning voor JO12-4 op basis van een sterke eerste helft. Na de pauze vergaten we te voetballen, waardoor het onnodig spannend werd. Maar de belangrijke drie punten zijn binnen. Gefeliciteerd!