JO12-2 ontwaakt moeizaam uit winterslaap

Zaterdag werd afgereisd naar de Rotterdamsche ‘Cricket- en Voetbalvereeniging’ V.O.C. Een mooi complex en een club met roemrijke historie wat zelfs beschikt over een heus clublied.

Het was weliswaar al de derde wedstrijd in 2019, maar onze mannen zoeken nog duidelijk naar de juiste vorm en het nodige geluk. Daarbij moesten we onze spits Daan missen.

Gezegd moet worden dat de omstandigheden waaronder gevoetbald moest worden verre van ideaal waren. De wedstrijd begon stormachtig, en eindigde eveneens stormachtig. Maar dit had alles te maken met een windkracht 7 die over Rotterdam-Noord raasde.

We begonnen met windje tegen, kwamen er zo nu en dan nog redelijk onderuit gevoetbald maar konden helaas niet voorkomen dat V.O.C. op voorsprong kwam. Na de time-out leken de rood-zwarten uit Nieuwerkerk echter vleugels te krijgen en sloegen zich dapper door de tegenwind heen. Hard werken werd beloond en met een knappe 1-2 werd de rust ingegaan.

Windje mee bleek uiteindelijk meer in het nadeel te werken dan als een voordeel. Ideeën vaak goed maar ballen te hard of veranderde van richting. V.O.C. kwam voor ons ongelukkig op gelijke hoogte, en al creëerde Nieuwerkerk nog wel een paar goede mogelijkheden bleef het scoren uit. Daarbij stond Jelani ook een keer goed in de weg om een tegentreffer te voorkomen.

Volgende week zullen we hopelijk met een complete groep onze eerste 3-punter gaan pakken in Bergschenhoek!