JO-19-6 verliest topper

Op een zonnig, maar winderig Sportcomplex Dorrestein stond een ware topper op het programma. Zowel het Vriendenteam als het Ouderkerkse Spirit hadden een 100% score. Kortom, een wedstrijd om naar uit te kijken. Beide teams hadden elkaar al eerder getroffen namelijk in oktober in Ouderkerk a/d IJssel voor de beker. Deze wedstrijd werd door de JO19-6 gewonnen. Maar okee, nu is nu en de voorbereiding van het Vriendenteam was deze week niet optimaal. Helaas was dit ook te merken aan het spel, vooral in de eerste helft. Het spel oogde stroperig, vele ballen kwamen niet aan en van de automatismes was weinig over. En tegen een fris spelend Spirit was dat funest. De ploeg uit Ouderkerk vond altijd wel een vrije speler en benutte de gegeven kansen . De rust ging na 47 minuten in met een 0-2 stand.

Na de rust probeerde de JO19-6 meer van zich af te bijten en in de duels te komen. Dat lukte enigszins, maar helaas werd het 0-3 door opnieuw een onachtzaamheid. De kracht van de JO19-6 is om blijven te geloven in een goed resultaat en niet op te geven. Zo ook deze wedstrijd; ondanks dat het niet liep, ging het tempo omhoog en kreeg Spirit het wat moeilijker. De trainer van de Ouderkerkers merkte dit ook en maande zijn team tot meer rust en dat het wat tijd moest rekken! Zelf deed hij er ook aan mee, door heel veel keren te wisselen. Het Vriendenteam ergerde zich er wel aan, maar kwam na een goed genomen vrije trap op 1-3 . Ver in de blessuretijd kwam nog de 2-3 . Helaas liet Spirit het niet verder komen. Na 96 minuten floot de referee voor het einde van de wedstrijd, 2-3.

Goals:

14e min: 0-1                                       58e min: 0-3